Главно Федерација/БиХ

Џаферовић поручио Загребу да се не мијеша у унутрашње ствари БиХ

ПОРУЧИО МИЛОРАДУ ДОДИКУ ДА ЋЕ ЗАСТАВУ СРПСКЕ МОЋИ ДА ДРЖИ САМО У СВОМ КАБИНЕТУ
  • „Видјели смо како су прошле силе које су покушале да деструирају БиХ. Деструкција БиХ није могућа, то морају знати сви. Нико никада неће наштетити БиХ, док сам ја члан Предсједништва ћу се томе супротставити“

ШЕФИК Џаферовић је нови члан Предсједништва БиХ из бошњачког народа, према до сада пребројаним гласовима.

На питање шта (од њега) очекивати, Џаферовић је рекао:

„Стабилност, јачање економије, интеграцију како на унутрашњем тако и на међународном плану. Реинтеграција БиХ и интеграција у ЕУ и НАТО савез. Једини могући излаз и рјешење је рад у интересу државе и народа који живе овдје. Реметилачке реторике и негативне климе је довољно која отежава рад и на нама је посебна одговорност када је у питању политичка стабилност.

Казао је да деструкција БиХ није могућа и да нико неће наштетити БиХ.

„Видјели смо како су прошле силе које су покушале да деструирају БиХ. Деструкција БиХ није могућа, то морају знати сви. Нико никада неће наштетити БиХ, док сам ја члан Предсједништва ћу се томе супротставити. Једино рјешење је да се окренемо нормалном конструктивном раду. Мислим на све, па и на господина Додика који је до сада имао обичај да даје изјаве које су ишле у смјеру о којем говорим. Застава РС је противна правилнику о раду Предсједништва, на службеним састанцима у службеним просторијама могу бити само застава БиХ и грб БиХ“.

„Чланови из реда српског народа су имали заставу у својим кабинетима и та пракса ће се наставити у кабинетима. У згради и тамо гдје су службени састанци може бити само застава и грб БиХ“, додао је Џаферовић.

Џаферовић је казао да избор Комшића није споран, те да је у складу са Уставом и Изборним законом.

„Позивам све оне који коментаришу унутрашње стање у БиХ да добро припазе шта говоре и шта раде. Избор Комшића није споран, он је уставан и у складу с Изборним законом. Човић је требало да промишља о томе прије четири године јер је знао да га бирају грађани ФБиХ. Загреб не треба да се мијеша у унутрашње ствари, ми ћемо то ријешити. Ми смо већ покренули активности како би БиХ добила своја права пред међународним институцијама. Хрватској би било добро да гради добре односе са БиХ и призна БиХ оно што јој припада. Ми нисмо никада тражили нешто што нам не припада“, додао је.

О односу са Додиком је реако:

„Он треба да поштује службене ставове БиХ, а службени став је да БиХ поштује територијални интегритет Украјине. Ја сам прижељкивао да будем изабран и да моја странка буде најснажнија, и хвала Богу то се тако десило. Сви скупа треба да ишчитамо поруке које смо добили од народа и своје активности усмјеримо на то. Људи хоће мир, хоће напредак“, сматра Џаферовић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар