Glavno RS i matica

Haradinaj odbio i „Tačijevu molbu“ i američki „ultimatum“ da ukine takse

TRAŽI GARANCIJE SAD DA ĆE BEOGRAD PRIZNATI „KOSOVO“ I DA ĆE GRANICE OSTATI - SADAŠNJE

PREMIJER šiptarskog Kosova Ramuš Haradinaj nije prihvatio molbu kosovskog predsjednika Hašima Tačija da, u skladu sa ultimatumom SAD, trenutno suspenduju carinske stope na proizvode iz centralne Srbije i BiH, rečeno je Srni u njegovom kabinetu.

Haradinaj je, kako se navodi, odbio da prihvati Tačijevu molbu, uz obrazloženje da prije ukidanja odluke o carinskim stopama SAD daju garancije da će dijalog Beograda i Prištine biti okončan sveobuhvatnim sporazumom, uz poštovanje postojećih „graničnih linija Kosova“.

„Nema dogovora o suspenziji carinskih stopa“, poručuju iz Haradinajevog kabineta, nakon današnjeg sastanka u Prištini vladajuće Pan koalicije na kojem je trebalo da bude razmotrena platforma o dijalogu sa Srbijom.

Haradinaj je ponovio da će taksa na proizvode koji potiču iz centralne Srbije i BiH ostati.

Najavio je da će do kraja sedmice biti spremna platforma za dijalog sa Beogradom i izrazio nadu da će je podržati i opozicione stranke.

Dopisnik Srne javlja da su današnji sastanak napustili član Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj i predsjednik stranke NISM-a Fatmir Ljimaj, koji je i potpredsjednik privremene kosovske vlade i jedan od najbližih Haradinajevih saradnika.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar