Главно РС и матица

Харадинај се прогласио за Трамповог сљедбеника, Србији прети и „реципроцитетом“

„ИНФОРМИСАО САМ СВЕ ВЛАДЕ ЕУ ДА ИМАМО ЈАКЕ АРГУМЕНТЕ, НИ СРБИЈА НИЈЕ ИЗНЕНАЂЕНА“

ПОСЛИЈЕ таксе која је испрва била 10 одсто за српске производе, и сада је 100 одсто, косовски премијер Рамуш Харадинај најавио је и други потез који се може предузети против Србије, преноси Клан Косова.

„Оно шта смо урадили, најнормалнија је могућа ствар. Такса је инструмент, користио се њоме и предсједник САД Доналд Трамп, то је познат инструмент, користи се у свим земљама свијета. То је инструмент који нисмо ми открили“, рекао је Харадинај.

„Реципроцитет је други степен и може да се деси. То је сљедећи корак, али за сада је такса довољна“, навео је Харадинај.

Косовски премијер је у емисији „Зона Б“ Клан Косова рекао да је увоз производа из Србије нула и да је Приштина чврста када је ријеч о томе да не дозволи да уђе роба с натписима попут „Косово и Метохија“.

Харадинај је навео да је послао меморандум свим европским земљама, као и осталим, са аргументима у вези с мјером од 100 одсто.

„Ја сам послао свим владама и ЕУ да имамо јаке аргументе да предузмемо овај корак. Ни у Србији нису изненађени што смо ово урадили, можда су изненађени што ово нисмо раније урадили. Дао сам копију меморандума и комесару (ЕУ Јоханесу) Хану“, казао је Харадинај.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар