Glavno Federacija/BiH

HDZ-BiH: Sarajevo prisustvo Čovića na proslavi Dana RS koristi za obračun sa Hrvatima

„NA USTAV BiH SE POZIVAJU ONI KOJI GA NEUMORNO KRŠE, POGOTOVO KAD HRVATIMA TREBA NEŠTO NAMETNUTI“

PRISUSTVO hrvatskih predstavnika vlasti svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske postalo je sredstvo obračuna sa Hrvatima u BiH, posebno sa legitimnim hrvatskim predstavnikom i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, saopšteno je danas iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da je „spin propaganda“ koja je uslijedila nakon jučerašnjeg prisustva hrvatskih predstavnika vlasti obilježavanju Dana Republike Srpske u Banjaluci očigledan primjer svega što je politička i medijska elita sa sjedištem u Sarajevu postala.

„Svjesni političkog licemjerstva, ali i današnje realnosti, želimo ukazati da niko ko imalo razumije stvarnu situaciju u BiH neće nasjesti na ovakav pokušaj podvale i obračuna sa hrvatskim narodom na ovim prostorima“, poručili su iz HDZ-a.

Oni kažu da se na Ustav BiH pozivaju isti akteri koji ga svakodnevno neumoljivo krše, posebno kada nekome treba nešto nametnuti.

„Bošnjački mediji, svi odreda neskloni istini i činjenicama, ponovo i uporno, namjerno šire pogrešne interpretacije, neistine i podvale“, navodi se u saopštenju HDZ-a BiH.

U HDZ-u napominju da se zalažu za objektivno izvještavanje, te dodaju da je izgradnja evropske BiH moguća jedino na principima ravnopravnosti i uzajamne tolerancije, za šta se zalažu zvaničnici ove stranke i Hrvatskog narodnog sabora /HNS/.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar