Главно Свијет

МИП Русије: „Руски траг“ у нередима у Србији наручили су они који за све у свијету оптужују „руку Москве“

„ТО ЈЕ НЕКВАЛИТЕТНА ПОРУЏБИНА ОНИХ КОЈИ БИ ДА БАЦЕ СЈЕНКУ НА РУСКО-СРПСКО ПАРТНЕРСТВО“

Министарство иностраних послова РФ

САОПШТЕЊА о наводном „руском трагу“ у нередима у Београду 7. и 8. јула дезинформације су које имају за циљ да баце сјенка на руско-српско партнерство, саопштило је вечерас Министарство иностраних послова Русије.

„У неким електронским медијима појавили су се извјештаји о наводном ‘руском трагу’ у нередима у престоници Србије. Очигледно, аутори ове дезинформације очито настоје да се држе познатих конспиролошких стереотипа својих спонзора којима се свуда привиђа ‘рука Москве’. Ради се о неквалитетној ‘наруџбини’ која има за циљ да се баци сјенка на руско-српско партнерство“, преноси агенција ТАСС наводе МИП Русије.

Русија се нада да ће у Србији насиље бити заустављено и да ће што је прије могуће бити успостављени ред и закон, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

„Очекујемо да ће што прије бити прекинуто насиље, успостављени ред и стабилност у пријатељској нам Србији, као и да ће бити успостављена друштвено-политичка дискусија по свим важним питањима који стоје пред државом“, речено је у МИП Русије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар