Главно Странке

Павић: ДНС припада прије свега Српској и 100.000 наших гласача

ДОДИК НА СЛАВИ ДНС: ЗАЈЕДНО СМО САЧУВАЛИ СРПСКУ, ЗАЈЕДНО ЋЕМО ЈЕ РАЗВИЈАТИ
  • Марко ПАВИЋ: „Често се потенцира да се ДНС бори за фотеље. У нашим преговорима са СНСД-ом фотеље и фирме нису биле на дневном реду, нити ће ДНС то спомињати. Ми се боримо за политику ДНС-а и за Српску каква је пројектована Дејтонским споразумом. Остаћемо на том путу“

МАРКО Павић, предсједник ДНС, изјавио је данас да ће та политичка партија остати на путу јачања Републике Српске и да ће човјек увијек бити окосница свега.

„Ми смо се и у рату борили за Републику Српску и нашег човјека. Радили смо то и послије рата. Послије турбулентих дешавања, када су многи мислили да ДНС-а неће бити, ми смо још јачи и убјеђенији да требамо истрајати на нашем путу“, рекао је Павић.

Послије обиљежавања крсне славе ДНС-а Светог Димитрија – Митровдана, Павић је рекао новинарима у Бањалуци да је ДНС показао како се бори за Српску и кроз институције и ван њих, а прије свега у рату када је требало исказати снагу и опредијељеност за Републику.

Он је честитао славу свим грађанима Српске који славе Митровдан, те члановима ДНС-а пожелио срећну славу, личну и породичну срећу.

„Свети Димитрије је заштитник Солуна, а кажу и Сибира. Солун је често спашавао од потреса и великих несрећа, а и нама је помогао да крајем прошле године преживимо све потресе које су нам други приредили и да славу дочекамо јачи и убјеђенији да је оно што радимо добро за грађане и Српску“, истакао је Павић.

Према његовим ријечима, ДНС има своје ставове и политику које ће проводити и у договору са онима са којима буде у коалицији и тражити да то буде испоштовано.

„Често се потенцира да се ДНС бори за фотеље. У нашим преговорима са СНСД-ом фотеље и фирме нису биле на дневном реду, нити ће ДНС то спомињати. Ми се боримо за политику ДНС-а и за Српску каква је пројектована Дејтонским споразумом. Остаћемо на том путу. ДНС је прије свега свој, грађана Републике Српске и 100.000 наших гласача, а тек онда може бити нечији други“, нагласио је Павић.

Додик: Заједно смо сачували Српску, заједно ћемо је развијати

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је ДНС дугогодишњи партнер СНСД-а, да је то и данас, те да жели да наставе сарадњу у вези са питањима која су базична за развој Републике Српске, коју су заједно очували и спријечили да постане празна љуштура.

„Доказали смо се као стабилна и снажна коалиција која је у тешким и турбулентним временима општег напада на Републику Српску и преноса њених надлежности заједничким напорима зауставила те тенденције и довела до тога да Српска сада има своју контуру. Да се 2006. године наставило са тадашњом тенденцијом, Република Српска би данас била празна љуштура у којој не би било више ничега“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци послије обиљежавања крсне славе ДНС-а Митровдана.

Према његовим ријечима, због тога постоји потреба за додатним ангажнаном коалиције у којој су СНСД и ДНС да би спријечили политичке ставове и мишљење да је важнија и потребнија БиХ него Република Српска с циљем реализације онога што предсједник СДА Бакир Изетбеговић упорно покушава да наметне да је Сарајево надређено ентитетима, иако у Уставу пише да су ентитети надређени заједничкој држави.

„То је процес о којем ће се још дуго времена водити основна политичка динамика у БиХ. ДНС је то разумио и са СНСД-ом, СП-ом и одскора са другим политичким партијама као што су НДП и Уједињена Српска показује да је Српска одржива и да је потребно јединство које смо годинама његовали као предуслов било каквог става и ангажмана“, нагласио је Додик, који је ДНС-у, руководству и члановима те странке пожелио срећну крсну славу.

Обиљежавању крсне славе ДНС-а присуствовало је руководство те странке, предсједници регионалних одбора, чланови странке из великог броја локалних заједница, те представници других политичких партија, дипломатског кора и јавног живота.

Прослави су, између осталих, присуствовали и предсједник НДП-а Драган Чавић и генерални секретар СП-а Слободан Протић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар