Главно Странке

Шаровић: Откуд оволика нервоза и паника, па не преговарам ја са Изетбеговићем

„ДА ЛИ ЈЕ ЛЕГИТИМНО ДА СДС ФОРМИРА ВЛАСТ СА ДВА ПОСЛАНИKА ИЛИ СНСД СА ДВА ПОСЛАНИKА?“
  • „Потежу се СИПА и Тужилаштво БиХ итд, па нисам ја учествовао у формирању СИПЕ и Тужилаштва БиХ и неких других институција, него они који сада потежу ту врсту приче“

МИРKО Шаровић, предсједник СДС-а, рекао је да не преговара он са Бакиром Изетбеговићем, лидером СДА, већ неко други, одговарајући тако Милораду Додику, српском члану предсједништва БиХ, који је синоћ рекао да ако изаберу Шаровића за предсједавајућег Савјета министра, Српска се враћа на дејтонско уређење

„Не знам откуд толика нервоза и паника. Не преговарам ја са Бакиром Изетбеговићем него неки други. Поставља се питање легитимитета, има ли неко легитимитет или не?! Да ли је легитимно да СДС формира власт са два посланика или СНСД са два посланика?! Kако кад и како за кога“, навео је Шаровић данас у саопштењу СДС-а.

Шаровић је нагласио да је у ранијем времену за СНСД и Додика било легитимно да са два посланика наспрам 39 СДС-ових посланика формира Владу Републике Српске и није им тада било мрско да ухвате једног посланика СДА и да га добро награде и да са Изетбеговићем формирају власт.

„Није им било мрско ни да сарађују са НАТО-ом и да хеликоптером хватају једног хрватског посланика код Славонског Брода и да га у зору довуку у скупштинску владу и да формирају Владу Републике Српске, а сада постављају питање легитимитета. Знате, када говорите о легитимитету, та прича мора да има и свој други крај и у морате бити принципијални у томе“ – истакао је Шаровић.

Уз све то, каже Шаровић, провлаче се тешке ријечи и увлачи се у цијелу причу Република Српска.

„Не дирајте Републику Српску. Kукавички је и безобразно увлачити народ и Републику Српску у неке постизборне и унутарстраначке комбинације и калкулације. Ми сада требамо да будемо таоци његовог неуспјеха. То је ствар његове политике. Ми радимо свој посао, водимо своју политику“, навео је Шаровић у саопштењу.

„То што се потежу и СИПА и Тужилаштво БиХ итд, па нисам ја учествовао у формирању СИПЕ и Тужилаштва БиХ и неких других институција, него они који сада потежу ту врсту приче“ – закључио је Шаровић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар