Главно Скупштина РС

Скупштина Српске о заштити права СПЦ на имовину и исповиједање вјере у Црној Гори

СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА ОДБИЛА РАСПРАВУ О РАЗРЈЕШЕЊУ ПРЕДСЈЕДНИКА НС РС
  • На дневном реду разматрање по хитном поступку Приједлога закона о измјени закона о приватизацији државних станова

У ДНЕВНИ ред сједнице Народне скупштине Републике Српске, на захтјев Владе Српске, уврштен је по хитном поступку Приједлог закона о измјени закона о приватизацији државних станова.

Посланици су у дневни ред уврстили и Приједлог одлуке о усвајању по хитном поступку Декларације о заштити права Српске православне цркве на слободно исповиједање вјере и права на њену имовину у Црној Гори, а на приједлог владајуће већине у Скупштини.

Са дневног реда повучени су Приједлог за разрјешење предсједника Народне скупштине Републике Српске, приједлог Клуба посланика СДС-а, и Приједлог Декларације Народне скупштине Републике Српске о осуди напада, прогона и хапшења владика и свештеника Српске православне цркве у Црној Гори, приједлог народног посланика Небојше Вукановића.

Скупштински Одбор за финансије и буџет је са дневног реда скинуо Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о играма на срећу – грађанска иницијатива.

Прије усвајања дневног реда, посланици опозиције су негодовали због повлачења декларације коју је предложио Вукановић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић рекао је да је Приједлог одлуке о усвајању Декларације о заштити права СПЦ на слободно исповиједање вјере и права на њену имовину у Црној Гори, достављен Скупштини у складу са Пословником.

Он је рекао да је декларација коју је предложила скупштинска већина квалитетнија од Вукановићеве, те да јој је циљ да укаже на потребу слободног исповиједања вјере.

Жунић је рекао да скупштинска већина није била за разматрање тачке о разрјешењу предсједника Народне скупштине јер сматра да је тај приједлог СДС пун нетачних података и политичких инсинуација и да дискусија о тој тачки дневног реда не би била смислена, већ би се претворила у политичку лакрдију.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар