Glavno RS i matica

Srbija konačno potpuno izgradila Koridor 10 – autoput do granice sa Bugarskom

SVEČANOM PUŠTANJU U SAOBRAĆAJ PRISUSTVOVALI I BORISOV I DODIK
  • Predsednik Srbije Aleksandar VUČIĆ: „Sreća je mala reč da opišem koliko sam danas srećan. Kada smo pre nekoliko godina počeli da menjamo zemlju, ovo sam hteo. San je bio stotine kilometara modernih puteva. Ovo je čudo. Napravili smo više kilometara nego za prethodnih 40 godina
  • Predsednik Vlade Bugarske Bojko BORISOV: „Bugarska industrija koristiće ovaj autoput u celosti, da plasira svoju robu ka Evropi. Srbiji neka je sa srećom

SRBIJA je završila poslednji metar Koridora 10.

Deonica istočnog kraka od Proseka do Crvene Reke ka bugarskoj granici svečano je danas puštena za saobraćaj.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Bugarske Bojko Borisov, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, kao i predstavnici vlada dve zemlje, inostranih kreditora i kompanija koje su radile na ovoj deonici.

Prisutnima se prvi obratio premijer Bugarske Borisov.

„Bugarska industrija koristiće ovaj autoput u celosti, da plasira svoju robu ka Evropi. Srbiji neka je sa srećom. Želim da ga u zdravlju koristite“, rekao je Borisov na otvaranju.

Posle Borisova, nastupili su folkorni ansambli iz istočne Srbije, a zatim se prisutnima obratio predsednik Srbije.

„Hvala svim građanima što ste došli u ovolikom broju. Hvala vam što volite našu Srbiju“, rekao je Vučić, a zatim se zahvalio Borisovu i Miloradu Dodiku.

„Sreća je mala reč da opišem koliko sam danas srećan. Kada smo pre nekoliko godina počeli da menjamo zemlju, ovo sam hteo. San je bio stotine kilometara modernih puteva. Ovo je čudo. Napravili smo više kilometara nego za prethodnih 40 godina. Napravili smo ih da se naši građani iz Evrope vraćaju u našu državu, da ekonomski napredujemo, da se otvaraju nove fabrike, da čuvamo naše građane“, rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na povezivanje Bugarske i Srbije kroz gasovod.

„Danas ovde na Koridoru 10 vidim srećne ljude. Nećemo da stanemo ovde. Nastavićemo da gradimo bez prestanka, da ova zemlja bude bolja“, rekao je Vučić, a zatim se zahvalio građevincima koji su gradili autoput, predstavnicima Vlade Srbije i nadležnim preduzećima.

Predsednik Srbije je naglasio:

„Moramo se oslanjati na sopstvene snage, ali i graditi prijateljstvo. I sa Bugarskom. Premijer Borisov je rekao da sada Srbija ima svoje luke u njegovoj zemlji. A ja kažem da Bugarska može da računa da ima svoje gradove u Srbiji“.

Vučić se zatim na bugarskom obratio Borisovu, što su okupljeni ispratili aplauzom. Borisov se vratio na binu, gde su se srdačno zagrlili.

Oko tunela na „kosini 6“ nalaze se transparenti sa natpisima „Srbija povezuje Evropu“, „Odgovorno ka cilju“, „Gradimo ka budućnosti“, „Put pobede“, „Put uspeha“…

Građani nose srpske zastave i veliki transparent „Budućnost Srbije“, „Niš je iz Vučića“, sa slikom predsednika Srbije.

http://fakti.org/serbian-point/srbija-konacno-potpuno-izgradila-koridor-10-autoput-do-granice-sa-bugarskom

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar