Glavno Stranke

Stevandić pozvao srpske stranke u Drvaru da ne ruše načelnicu opštine Dušicu Runić

U GLASANJU PROTIV RUNIĆ UČESTVOVALE I SP I DNS KOJE SU U KOALICIJI SA SNSD
  • Uputio bih molbu kolegama iz partnerskih stranaka u Vladi RS i NS RS da njihovi odbornici u Drvaru budu upozoreni od strane njihovih partija da ne ruše vlast i načelnicu koja je uspjela da napravi najbolje benefite za Drvar u zadnjih 30 godina jer se na taj način najbolje čuva ta neka vrsta političke osovine Dodik-Vučić

NENAD Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, nakon sjednice Predsjedništva stranke pozvao je srpske stranke u Drvaru, a posebno partnerske stranke koje čine većinu u Narodnoj skupštini RS, da ne ruše Dušicu Runić, načelnicu Drvara.

On je rekao da su Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH uspjeli uspostaviti srpsku osovinu u regionu, i da rušenje načelnice slabi taj savez.

„Uputio bih molbu kolegama iz partnerskih stranaka u Vladi RS i NS RS da njihovi odbornici u Drvaru budu upozoreni od strane njihovih partija da ne ruše vlast i načelnicu koja je uspjela da napravi najbolje benefite za Drvar u zadnjih 30 godina jer se na taj način najbolje čuva ta neka vrsta političke osovine Dodik-Vučić a gdje Ujedinjena Srpska jako dobro participira i s jednima i sa drugima“, rekao je Stevandić, posebno što je to urađeno na, kako je rekao na nezakonit način, te da se tako pravi haos i histerija.

Upitan da li je BiH u Akcionom planu za članstvo, odgovorio je odrečno i dodao da se poštuju odluke Narodne skupštine RS u vezi s ovim pitanjem, uključujući i pitanje vojne imovine. Dodao je da su SDS i PDP i Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH, ušli u izbornu kampanju i da tome treba pripisati ove izjave.

Podsjećanja radi, SP, DNS, HDZ 1990, SNS i PDP su donijeli odluku o opozivu načelnice Drvara koju podržavaju SNSD i HDZ.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar