Glavno RS i matica

U Beogradu zbog epidemije virusa korona proglašena vanredna situacija

VLADA SRBIJE NA DVIJE NEDJELJE OGRANIČILA RAD SVIH UGOSTITELJSKIH OBJEKATA I NOĆNIH KLUBOVA
  • Nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara, obavezno u svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka. Takođe, u javnom gradskom, prigradskomi međugradskom prevozu
  • Zabranjena okupljanja na javnim mjestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi

VLADA Srbije donela je nove mjere u cilju sprečavanja širenja korona virusa u Beogradu, a njima je ograničen rad ugostiteljskih objekata i okupljanje ljudi i propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

U saopštenju se navodi da se ograničava rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, od 23.00 časova do 6.00 časova narednog dana.

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara.

Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu, dodaje se u saopštenju.

Za nepoštovanje mjere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara za svakoga ko bude kršio ovu mjeru.

Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi.

Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mjere za Grad Beograd važe naredne dvije sedmice, odnosno do 18. jula.

„Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih“, naglašeno je u saopštenju.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da je danas proglašena vanredna situacija u glavnom gradu zbog epidemije korona virusa.

Vesić je za Pink rekao da to znači da će Vlada Srbije moći da donosi odluke o mjerama za borbu protiv epidemije na teritoriji glavnog grada.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar