Главно Странке

Врх ДНС донио одлуку о иступању странке из владајуће коалиције

ГРАДСКИМ И ОПШТИНСКИМ ОДБОРИМА ОСТАВЉЕНО ДА ОДЛУЧЕ КОГА ЋЕ ПОДРЖАТИ НА ИЗБОРИМА
  • Предсједник Демократског народног савеза Ненад НЕШИЋ: Пред ДНС је стављен избор који једино ова странка на политичкој сцени има снагу да одбије, а то је да своја увјерења тргује за функције. Таквој политици је дошао крај. Грађани Републике Српске заслужују поштенији однос према њиховом интересу

ДЕМОКРАТСКИ народни савез /ДНС/ излази из владајуће коалиције у Републици Српској и на нивоу БиХ, одлучено је данас на сједници Предсједништва странке у Бањалуци.

Градским и општинским одборима остављен је рок да се до 21. октобра изјасне кога ће подржати на локалним изборима.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је након сједнице да општински и градски одбори своју одлуку треба да доставе наведеног датума до 15.00 часова, а да ће коначну и обавезујућу одлуку донијети Предсједништво странке.

Нешић је нагласио да је Предсједништво обавезало посланика ове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ да иступи из клуба посланика у којем је до сада дјеловао и да у будуће дјелује у складу са одлукама органа ДНС-а, штитећи интересе Републике Српске и српског народа.

Клуб посланика ДНС у Народној скупштини дјеловаће у складу са ставовима предсједника и Предсједништва ДНС о сваком питању“, рекао је Нешић.

Према Нешићевим ријечима, пред ДНС је стављен избор који једино ова странка на политичкој сцени има снагу да одбије, а то је да своја увјерења тргује за функције.

Таквој политици је дошао крај. Грађани Републике Српске заслужују поштенији однос према њиховом интересу“, поручио је Нешић и нагласио да ће ДНС резултатима на локалним изборима 16. новембра показати да је ова одлука исправна.

Упитан о здравственом стању, Нешић је рекао да се у посљедње вријеме није осјећао најбоље, али да је захваљујући његовом љекарском тиму сада добро.

Оваква одлука услиједила је након што је ове седмице Ненад Нешић поднио оставку на мјесто директора „Путева Републике Српске“. То је, како је тада образложио, учинио из здравствених разлога.

Предсједник СНСД Милорад Додик састао се са Нешићем у једном бањалучком ресторану.

Како преноси Алтернативна телевизија, Додик и Нешић су одржали кратки састанак на коме су разговарали о „озбиљним темама“.

Нешић је потврдио Срни да је у петак навече у Бањалуци разговарао са лидером СНСД-а, те да су констатовали да је Република Српска изнад сваког партијског интереса.

Нешић је рекао да је састанак био кратак, те да је протекао у пријатељској атмосфери.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар