Glavno RS i matica

Vučić: Novinari i njihova pitanja nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem

„PITANJA MI DAJU PRILIKU DA RASKRINKAVAM NEISTINE MEDIJA I LAŽI POLITIČKIH PROTIVNIKA“
  • „Ja sam hronično bolestan, plus aktuni problemi. To je moja stvar i niko nema veze s tim
  • Nikada nisam bežao od novinarskih pitanja, nikada nisam sklanjao teme pod tepih, nisam se skrivao, i zato sam uvek pobeđivao. Bilo bi preterano da kažem da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne delove njihove laži, pokazivao sam da sam spreman, da sam bio spreman, i da ću uvek biti spreman. I pobediću ih uvek
  • Naveo je da Srbija već neko vrijeme ima pripremljena četiri pregovaračka poglavlja: „Da li će neko da donese političku odluku da se otvori jedno, dva, tri poglavlja… Ne znam niti se sekiram. Neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas špekulacije da su novinarska pitanja bila razlog pogoršanju njegovog zdravlja.

„Novinari nemaju veze s mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, plus aktuni problemi. To je moja stvar i niko nema veze s tim“, rekao je Vučić na pres konferenciji.

„Za razliku od svih drugih političara u zemlji, nikada nisam bježao od novinarskih pitanja. Ta pitanja mi pružaju uvijek veliku priliku da na najbolji mogući način raskrinkam neistine pojedinih medija i laži političkih protivnika“, rekao je Vučić povodom reči predsjednika NUNS-a Željka Bodrožić da bi bilo dobro da dođe da odgovara na pitanja Vremena, Nina, Danasa….

Vučić je istakao da za njega ne postoji bolja prilika, nego da u trenutku kada neko izađe sa neistinama, koje se svaki dan ponavljaju, dobije prostor da direktno pokaže koliko nemaju ozbiljnu argumentaciju.

„Nikada nisam bežao, nikada nisam sklanjao teme pod tepih, nisam se skrivao, i zato sam uvek pobeđivao. Bilo bi preterano da kažem da sam rasturao političke protivnike, ali rastavljajući na sastavne delove njihove laži, pokazivao sam da sam spreman, da sam bio spreman, i da ću uvek biti spreman. I pobediću ih uvek“, rekao je Vučić.

Izjavio je da su četiri pregovaračka poglavlja u pregovorima Srbije sa EU spremna, a da od EU zavisi kakva će politička odluka biti donijeta i da li će i koliko poglavlja biti otvoreno do kraja godine.

„Da li će biti otvaranja novih poglavlja ili ne, nemam pojma, to zavisi od njih (EU). Kako oni budu odlučili, tako će da bude“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare upitan šta očekuje od plana Emanuela Makrona za reformu politike proširenja EU i da li će biti otvaranja novih poglavlja.

Vučić je naveo da Srbija već neko vrijeme ima pripremljena četiri pregovaračka poglavlja.

„Da li će neko da donese političku odluku da se otvori jedno, dva, tri poglavlja… Ne znam niti se sekiram“, rekao je Vučić.

On je naveo da bi dodao još nešto, ali da neće „da se Jadranka (ministarka evropskih integracija) naljuti“.

„Neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj“, rekao je Vučić.

On je rekao da građane Srbije zanima kako napreduje ekonomija jer od toga zavisi njihov život.

(Tanjug)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar