Glavno RS i matica

Vučić: Sa Putinom ću 17. januara razgovarati o svemu otvoreno, pa i o Trampovom pismu

„DOČEKUJEM GA SA RADOŠĆU – NIKADA NISAM IMAO PROBLEM DA SA NJIM OTVORENO RAZGOVARAM“

PREDSJEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je da nije vidio nikakve probleme sa „ruske strane” posle pisma predsjednika SAD Donalda Trampa, te da će sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom tokom njegove posjete Srbiji, 17. januara, o svemu razgovarati otvoreno, kao i uvijek do sada, pa i o Trampovom pismu.

„Što se tiče ruskih reakcija, nisam ih video. Putina sa radošću dočekujem 17. januara. Nisam imao nikada problema da razgovaram sa njim otvoreno. Ali nisam video probleme sa ruske strane”, rekao je predsednik Vučić na pitanje novinara o medijskim navodima o negativnoj reakciji na Trampovo pismo u dijelu ruske javnosti i, moguće, u pojedinim političkim krugovima.

Vučić je dodao da mu je, ako se misli na reakcije medija, lakše da vidi šta je u srpskim medijima, inače „mnogo teže i gore, nego u ruskim”, i ne vidi, kaže, što bi komentarisao ruske medije”.

Istakao je i da je Trampovo pismo racionalno, kakvo se i može očekivati od američkog predsjednika, budući da su SAD priznale Kosovo: „Ali, za nas je dobra vest što se zahteva uloga Beograda, a Prištini kaže da mora da se dogovori sa Beogradom”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar