Главно РС и матица

Вучић Скоту: Молим да САД упозоре Приштину да угрожава мир и стабилност у региону

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР: ТАКСАМА СЕ КРШЕ НОРМЕ ЦЕФТА И УГРОЖАВА БУДУЋНОСТ РЕГИОНА

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота, са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, замоливши да САД искористе свој политички утицај и упозоре Приштину да својим потезима угрожава мир и стабилност у региону.

„Истрајавање Приштине на таксама на робу из Централне Србије и, још више, на формирању војске тзв. Косова изазива велику забринутост Србије за будућност српског народа на Косову и Метохији”, рекао је предсједник Вучић, саопштио је његов кабинет.

Амбасадор Скот је нагласио да се таксама крше одредбе ЦЕФТА и угрожава будућност региона. Он је подсјетио да је амерички државни секретар Помпео позвао власти у Приштини да укину таксе на робу из Србије и Босне и Херцеговине, преноси Танјуг.

Амбасадор Скот је поновио да САД подржавају напоре Београда да нормализује односе са Приштином и да су спремне да помогну у постизању одрживог рјешења, које би омогућило стабилност, захваливши уједно на уздржаном реаговању Србије на посљедње догађаје.

Предсједник Вучић је подсјетио на одредбе Бриселског споразума и Резолуције 1244, као и на одредбе ЦЕФТА, нагласивши да Србија није прекршила ниједну од њих.

„Србија убрзано економски напредује и зато је искрено за мир и стабилност”, рекао је предсједник Вучић и додао да је потребно да Приштина укине таксе, како би се, уз посредство Европске уније, наставио Бриселски дијалог и тражење компромисног решења за питање Косова и Метохије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар