Главно РС и матица

Вучић: Сутра подносим оставку ако неко може да обезбеди да Косово има статус као Хонгконг у Кини

СА ТАКВОМ ИДЕЈОМ-ИНИЦИЈАТИВОМ ИСТУПИО БИВШИ ПРЕМИЈЕР ВОЈИСЛАВ КОШТУНИЦА
  • Ја нисам у стању да направим `Хонгконг` зато што знам да су то глупости. Нама је потребан реалан, државотворни приступ решавању тих проблема, а не лупетања свих врста
  • У време када је Коштуница био председник, имали смо погром Срба на Косову, а док је био премијер проглашена је независност. Шта је тад била наша реакција, Хонгконг или саопштење? Хајде да прекинемо да причамо бајке о себи, да се не понашамо као да смо највећа сила на свету, да не причамо глупости и мењамо тезе сваког дана, јер нам се свиђа све осим истине

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је спреман да „сутра” поднесе оставку ако добије гаранције да неко може да спроведе у дјело приједлог рјешења за Косово које је изнио бивши премијер Србије Војислав Коштуница, а који подразумијева да јужна покрајина добије статус сличан оном који има Хонгконг у Кини.

Обраћајући се новинарима у Београду, послије састанка са званичницима РС, Вучић је упитао да ли тај приједлог бившег премијера подразумијева да „изнајмимо територију на 100 година”.

„А ко ће то да прихвати од Албанаца? Што им то тад нисте рекли и спровели у дело? У време када је Коштуница био председник, имали смо погром Срба на Косову, а док је био премијер проглашена је независност. Шта је тад била наша реакција, Хонгконг или саопштење? Хајде да прекинемо да причамо бајке о себи, да се не понашамо као да смо највећа сила на свету, да не причамо глупости и мењамо тезе сваког дана, јер нам се свиђа све осим истине”, рекао је Вучић, преноси Бета.

Он је оцијенио да је ситуација на Косову и Метохији „много компликованија и тежа” него што неки желе да прикажу јавности, позивајући се на, како је навео, „лажне примере” попут Кипра или Хонгконга.

„У Хонгконгу живе Кинези, а на Косову 93 одсто становништва чине Албанци а не Срби. Покажите ми како ћете убедити Албанце да то прихвате. Кажите људима шта је истина, па да у тим оквирима покушамо нешто да урадимо. Ја нисам у стању да направим Хонгконг зато што знам да су то глупости. Нама је потребан реалан, државотворни приступ решавању тих проблема, а не лупетања свих врста”, рекао је Вучић.

 

2 Коментара

  • Након толико година ћутања Коштуница се по први пут оглашава јавно интервјуом, гле чуда, ником другом до… хм-хм… drums please.. Куриру! А бивши управник фискултурне дворане (функције којом је крунисао титулу „најбољег студента права у историји“) на то одговара нуђењем оставке. Дакле, још једном је потврђено да, кад год помислиш да ово пусто вадикалско не може ниже пасти, оно избургија рупу на дну.

Кликни овде да поставиш коментар