Главно РС и матица

Вулин: Нека Тачи пре „геноцида“ објасни своје учешће у убијању Срба и трговини њиховим органима

ОДРЕАГОВААО НА ЊЕГОВУ ТВРДЊУ ДА ЈЕ СРБИЈА ИЗВРШИЛА ГЕОНИЦИД НА ШИПТАРИМА НА КиМ

МИНИСТАР одбране Србије Александар Вулин поручио је предсједнику привремених институција у Приштини Хашиму Тачију да би прије него што изговори ријеч геноцид требало да објасни своје учешће у „убијању и отимању Срба и трговини њиховим органима“.

Вулин је реагујући на изјаву Тачија да „ниједан злочин Србије неће бити амнестиран и да је Србија извршила геноцид над албанским цивилним становништвом на Косову“, навео да је само од доласка међународних снага на КиМ убијено је више од хиљаду Срба и неалбанаца.

„За стрељану српску децу у Гораждевцу, побијене жетеоце у Старом Грацком, за убиство двогодишњег Данила Цокића у Ливадицама, нико није одговарао“, рекао је Вулин, а наводи се у саопштењу информативне службе МО.

Он је подсјетио да „као што нико није одговарао за злочине тзв. ОВК из 1998. и 1999. године, тако нико није одговарао ни за протјераних 250.000 Срба, Горанаца, Рома“.

„Пре него изговори реч геноцид, Тачи би морао најпре да објасни своје учешће у убијању и отимању Срба и трговини њиховим органима. Мир за српске жртве неће доћи без казне за шиптарске терористе“, поручио је Вулин.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар