Коментари

Павић: Најмање што Српска може да уради је да врати своје изворне дејтонске надлежности

„ПОТПУНО ЈЕ ОПРАВДАНА ДОДИКОВА НАЈАВА ДА ЋЕ СРПСКА УЗЕТИ СТВАРИ У СВОЈЕ РУКЕ“
  • „Надам се да неће доћи до формирања власти на нивоу БиХ без изборних побједника из Српске, јер ће то бити знак да се уопште не планирају уважавати чак ни основни интереси српског народа. А то ће бити знак презира према њему који показује Сарајево, као и Загреб и Мостар ако буду учествовали у томе, те политички Запад, који би то подржао. Али, то сигурно не би подржали ни Москва, нити Пекинг
  • „Сада се види – наглашава колумниста Све о Српској Александар ПАВИЋ – да је цио западни пројекат изградње у БиХ вјештачке државе – Југославије у малом, након што су разбили Југославију у великом, једноставно пропао и да је то Франкештајн који се одржава само вјештачким средствима

ПОЛИТИЧКИ аналитичар из Београда  -колумниста Све о Српској Александар Павић изјавио је новинској агенцији Срна да је потпуно оправдана најава српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да ће обезбиједити да Република Српска „узме ствар у своје руке“, као и владавину народа унутар граница Српске ако неко покуша да игнорише народну вољу исказану на изборима.

– Што се тиче било какве назнаке да ће бити игнорисани изборни побједници у Републици Српској и да се покуша формирати власт на нивоу БиХ мимо њих, то је сигуран знак да се Република Српска – и народ и политичари, потпуно игноришу и од политичког Сарајева и ОХР-а и оних који су га поставили, односно западних сила – рекао је Павић.

Он је рекао да Републици Српској неће остати други избор него да обезбиједи функционисање сопствених институција, да се заштити од туђе самовоље, односно од спољног диктата и диктата који долази првенствено из Сарајева.

– Најмање што може да уради јесте да врати своје изворне дејтонске надлежности, које су јој потпуно нелегално и нелегитимно одузете – истакао је Павић.

Он је додао да се нада да неће доћи до формирања власти на нивоу БиХ без изборних побједника из Српске, јер ће то, како је оцијенио, бити знак да се уопште не планирају уважавати чак ни основни интереси српског народа.

– То ће бити знак презира према њему који показује Сарајево, као и Загреб и Мостар ако буду учествовали у томе, те политички Запад, који би то подржао. Али, то сигурно не би подржали ни Москва, нити Пекинг – истакао је Павић.

Он је оцијенио да поновно прегласавање српског члана Предсједништва БиХ само показује да се БиХ није одмакла ни милиметар од 1990.

– Ово је повратак бар три деценије уназад. Ништа се није научило, нити је више од 25 година страног присуства ту ишта допринело да БиХ постане функционална држава, која није заснована на мајоризацији српског народа – рекао је Павић.

Према његовим ријечима, ту се види да је цијели тај западни пројекат изградње вјештачке државе – Југославије у малом, након што су разбили Југославију у великом, једноставно пропао и да је то „Франкештајн који се одржава само вјештачким средствима“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар