Одабрано Свијет

Трамп одговорио на питања прокурора Мулера о фамозном „руском мешању“ у изборе 2016.

ТВРДИ ДА ЈЕ ОДГОВОРИО ЛИЧНО НА ТИХ „НЕКОЛИКО ПИТАЊА“ – БЕЗ ПОМОЋИ ПРАВНИХ САВЈЕТНИКА
  • Амерички предсједник изјавио да Кина жели да регулише своје `трговинске спорове`са САД и да је стога могуће да Вашингтон неће морати да даље подиже царине на увоз кинеске робе:„Доставили су нам списак онога на шта су спремни да пристану. То је велики списак. Ријеч је о укупно 142 тачке, а међу њима је и доста онога што смо ми тражили. Надам се договору, али ако га и не буде – нама је добро и овако како је сада“

ДОНАЛД Трамп одговорио је на питања која му је поводом фамозног „руског мијешања“ у америчке предсједничке изборе 2016-те поставио специјални прокурор Роберт Мулер.

Ово је потврдио сам предсједник САД и притом открио:

„Одговарао сам на та питања сам. Ја сам на томе радио, а не моји правници. Било ми је постављено неколико питања и на њих сам са лакоћом одговорио“.

Додатно је прецизирао: „Нисам одговоре још прослиједио Мулеру. Тек што сам одговорио на његова питања. Могао сам и нешто раније, али сам био заузет. Као што се зна, био сам у Европи и радио над различитим споразумима“.

Изразито антитрамповски телеканал CNN претходно је објавио да су се Мулерова питања тицала само „завјере његових помоћника са представницима Русије“ и да прокурор преко питања уопште није `чачкао` ометање правосуђа од стране шефа државе.

Независно од овога, Трамп је изјавио да Кина жели да регулише своје `трговинске спорове`са САД и да је стога могуће да Вашингтон неће морати да даље подиже царине на увоз кинеске робе.

Открио је делимично и шта се догађа на релацији Пекинг-Вашингтон:

„Кина показује да жели да се договоримо. Доставили су нам списак онога на шта су спремни да пристану. То је велики списак. Ријеч је о укупно 142 тачке, а међу њима је и доста онога што смо ми тражили. Надам се договору, али ако га и не буде – нама је добро и овако како је сада“.

Амерички лидер је поново оцијенио да је Кина много година преко непоштене трговине `музла` САД и да јој је управо то помогло  да постане „оваква каква је данас“. А Вашингтон је то допуштао и мирно посматрао.

Двије земље су јуче обновиле `трговинске консултације` на високом нивоу.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар