РС и матица

Ђурић: Србија спремна за споразум којим ће КиМ гарантовати највиши степен аутономије

„ХАРАДИНАЈ ТРЕБА ДА ПРИХВАТИ СТВАРНОСТ ДА ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДЕО СРБИЈЕ“

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да косовски премијер Рамуш Харадинај треба да прихвати стварност да је Косово и Метохија дио Србије, и да је Србија спремна за споразум којим ће покрајини гарантовати највиши степен аутономије, у складу са европским и свјетским стандардима.

„Такође, спремни смо да гарантујемо бројна људска права, укључујући право на употребу језика и писма за житеље албанске народности у нашој јужној покрајини, образовање на матерњем језику и много шта друго. Србија је држава и Албанаца са Косова и Метохије и потребно нам је међусобно поштовање и уважавање“, навео је Ђурић у писаној изјави достављеној медијима.

Како је истакао, Србија, укључујући Косово и Метохију, једно је друштво и то је реалност коју у Приштини коначно треба да прихвате.

„Две године Харадинај гази све споразуме и договоре и чини апсолутно све да сруши дијалог Београда и Приштине. И то чини пред очима целог света. Данас веома лоше глуми жељу за споразумом, пласирајући идеје које су ван контакта са стварношћу у Србији, чији је Косово и Метохија саставни део“, навео је Ђурић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар