RS i matica

Erdogan: Autoput Beograd-Sarajevo treba da još više zbliži Srbiju i BiH

TURSKI PREDSJEDNIK IZRAZIO UVJERENJE DA ĆE POMOĆI I DA SE STANOVNIŠTVO NE ISELJAVA
  •   „Dragi prijatelju Vučiću, želio bih još jednom da uputim zahvalnost što ste bili domaćin samita. Radujem se predstojećim samitima“

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas u Beogradu da su putevi sinonim za civilizaciju i život i da će autoput koji treba da spoji Beograd i Sarajevo još više zbližiti Srbiju i BiH, te spriječiti odliv stanovištva u budućnosti.

Erdogan je, poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članovima Predsjedništva BiH, rekao da će autoput Beograd-Sarajevo učiniti region mjestom koje privlači ljude i čini ga dostupnim.

„To znači da ljudi više neće morati da odlaze iz svoje domovine“, istakao je turski predsjednik.

Zahvalivši Vučiću što je bio domaćin današnjeg sastanka trilaterale Srbija-BiH-Turska, Erdogan je ocijenio da je sastanak trilaterale, kao i jučerašnji bilateralni sastanak sa predsjednikom Srbije, za koji je rekao da je bio fokusiran na odnose ove dvije zemlje, bio izuzetno plodonosan.

„Poenta današnjeg sastanka je to što se razmišlja o cijelom regionu“, istakao je Erdoan.

On je dodao da problemi u vezi sa formiranjem Savjeta ministara u BiH nakon 12 mjeseci moraju biti riješeni jer bez toga nema efikasnog nastavljanja posla.

Erdogan je najavio da će iduće godine u maju sastanak trilaterale biti održan u Turskoj, a da će prethodno jedan sastanak biti održan u BiH.

„Dragi prijatelju Vučiću, želio bih još jednom da uputim zahvalnost što ste bili domaćin samita. Radujem se predstojećim samitima“, istakao je predsjednik Turske.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar