Glavno RS i matica

Mihajlović: Kad predstavnik BiH u UN optužuje susede – moramo da se zabrinemo

„MI SMO KRENULI U GRADNJU AUTOPUTA – VOLELA BIH DA SLIČNU POSVEĆENOST PROJEKTU VIDIM I U BiH“
  • „Jedini koji unose nemir i destabilizaciju u BiH jesu oni koji traže promenu uređenja BiH bez dogovora sva tri naroda i ukidanje Republike Srpske, a to je lider Stranka demokratske akcije Bakir Izetbegović, što je jasno pokazao i najnovijom deklaracijom“

POTPREDSJEDNICA Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je da su dobrosusjedski odnosi sa svim zemljama regiona, prije svega sa BiH, prioritet Vlade Srbije, jer je mir na našem prostoru najveći interes.

„Ali, kada sa govornice Ujedinjenih nacija čujemo optužbe predstavnika jednog od tri naroda u BiH da susedne zemlje unose nemir i destabilizuju BiH, onda moramo da se zabrinemo“, navela je Mihajlovićeva u izjavi za javnost.

Ona je istakla da Srbija priznaje BiH kao državu sa dva entiteta, Federacijom BiH i Republikom Srpskom, Srbija poštuje Dejtonski sporazum, čiji je garant.

„Jedini koji unose nemir i destabilizaciju u BiH jesu oni koji traže promenu uređenja BiH bez dogovora sva tri naroda i ukidanje Republike Srpske, a to je lider Stranka demokratske akcije Bakir Izetbegović, što je jasno pokazao i najnovijom deklaracijom“, istakla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pozvala je čelnike BiH da umjesto optužbi na račun susjeda više pažnje posvete rješavanju infrastrukturnih projekata, koji povezuju Srbiju i BiH i koji su u interesu građana.

Još čekamo da BiH uradi svoj deo posla kako bi novi most preko Drine kod Bratunca mogao da bude u funkciji građana. Podsećam da je Srbija krenula u izgradnju auto-puta od Beograda do Sarajeva i volela bih da i u BiH vidim sličnu posvećenost ovom projektu“, istakla je ona.

(Tanjug)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar