РС и матица

Вучић: Агресија НАТО била је тежак злочин, али је српски народ остао непокорен

„СРБИЈА ЈЕ НА УДАРУ МНОГИХ ЈЕР САМА ДОНОСИ ОДЛУКЕ, А НИКО НЕ ВОЛИ НЕПОСЛУШНЕ“
  • Предсједник Србија на четвртом Београдском стратешком дијалогу указао да резолуција 1244 не важи на терену зато што су поједине земље признале независност Косова и поручио им:  ако више не важи – пробајте да је укинете у УН. А Русији се захвалио на подршци српском народу прије 20 година, као и сада и истакао да су Срби одани свима који су нам у тешким тренуцима помогли
  • „Србија је неутрална земља. А, сигуран сам и верујем да би НАТО, који увек каже да је то избор Србије, можда и више волео Србију, него неке друге земље из региона које су трчале у сусрет Алијанси… Србија жели да чува слободу, независност, своје небо и земљу својом, српском војском. Верујемо у снагу српске армије“

НАТО агресија је била тежак злочин против мале суверене земље, али је српски народ и 20 година послије тога непокорен, изјавио је данас предсједник Србије Александар Вучић на отварању Четвртог Београдског стратешког дијалога.

„Србија и српски народ су без обзира на то и данас непокорени. Данас смо у процесу свеобухватне национанле и државне консолидације и уверен сам у сигурну и успјешну будућност“, нагласио је Вучић.

Србија је као мала и независна земља, како је рекао, на удару многих, јер нико не воли непослушне, а Србија сама доноси одлуке.

Вучић је поновио да Србија не жели у НАТО, да Србија нема две различите приче и да пред свима и пред сваким говоримо исто.

Како каже, Србија ће остати на том путу ма колико покушали да је скрену.

Указао је да се данас не поштује резолуција СБ УН 1244 и да она на терену не важи.

Вучић је рекао да та резолуција не важи на терену зато што су поједине земље признале независност Косова и поручио да ако више не важи – да пробају да је укину у УН.

Он је захвалио Русији на подршци српском народу на подршци прије 20 година, као и сада и истакао да су Срби одани свима који су нам у тешким тренуцима помогли.

Вучић је истакао да не треба да се стидимо да осудимо НАТО агресију као други раније у Србији који су бринули само о својим фотељама.

За мене је истина приоритет, додао је Вучић.

Четврта међународна конференција Београдски стратешки дијалог (БСД) под називом „Двадесет година од бомбардовања Југославије – поуке за европску безбедност у 21. веку“ одржава се данас у Београду.

Србија јесте и остаје војно неутрална земља

СРБИЈА је војно неутрална земља, поручио је данас предсједник Србије и истакао да Београд жели добре односе са Алијансом, али не и чланство у њој.

„Cрбија је неутрална земља. А, сигуран сам и верујем да би НАТО, који увек каже да је то избор Србије, можда и више волео Србију, него неке друге земље из региона које су трчале у сусрет Алијанси“, рекао је Вучић у обраћају на отварању конференције.

Предсједник је поручио да Србија увијек говори и не крије да не жели у НАТО, али да жели добре и пристојне односе са Алијансом.

„Србија жели да чува слободу, независност, своје небо и земљу својом, српском војском. Верујемо у снагу српске армије“, поручио је Вучић.

Он је подсетио да је Србија прије 20 година преживела много тога тешког да би то могла да заборави.

„Наша је обавеза да опростимо, али да заборавимо не можемо никада“, подвукао је предсједник Србије.

Он је примјетио да ни Србија тада није била безгрешна, као и да је српска политика много тога не увек најпаметнијег направила и урадила, али да свакако ничим није заслужила НАТО агресију.

Подвукао је да је та агресија била противправни акт, уперен против међународног поретка, без одлуке СБ УН.

„Када о тако нечему говоримо, јасно је зашто и данас постоји толика бол код Срба и зашто не разумеју зашто је то урађено“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије је указао да је Србија тада изгубила много људи, цивила, полицајаца, дјеце, мостова, пруга, путева, које до данас није све обновила, иако се убрзано развија.

„Наш најважнији циљ је убразни економски развој, али иако смањујемо јавни дуг, незапосленост, и даље то све није довољно да се опоравимо од последица из 78 грозних и тешких дана“, подувкао је Вучић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар