Одабрано Свијет

Американци објавили да су успешно тестирали свој први хиперсонични борбени блок

ИСПРОБАЛИ СУ КАКО ЛЕТИ, АЛИ ЗАСАД НЕМА НИ НАГОВЕШТАЈА – КОЈОМ БРЗИНОМ
  • Пентагон „притиска гас“ да би се САД што пре домогле хиперсоничног оружја каквим већ располаже Русија. У војном врху САД се надају да ће ARRW бити готов до наредне јесени или краја 2021-ве. Пројекат је поверен корпорацији Lockheed Martin

АМЕРИЧКИ ракеташи су објавили да су успешно тестирали свој први хиперсонични бојеви блок који се лансира, односно стартује – из ваздуха.

Саопштили су: „Блок AGM-183A стартовао је са бомбардера  B-52 Stratofortress који је узлетео из авио-базе „Едвардс“ у калифорнији“.

За овим је уследило додатно прецизирање: „Тестиран је  прототип ARRW опремљен само сензорима. Бојеве главе није било. Прототип је за време тестирања прикупљао податке и о околини и о самом свом лету. Тако су прикупљени подаци о дејству на оружје удара и вибрација и док је био `закачен` за авион“.

Помоћник америчког министра за Ратну авијацију, Вил Ропер,  признао је да се рад на ARRW „изводи по скраћеној шеми“.

Он то није признао, али је сигурно да Пентагон „притиска гас“ да би се САД што пре домогле хиперсоничног оружја каквим већ располаже Русија.

Пројекат је поверен корпорацији Lockheed Martin.

У војном врху САД се надају да ће ARRW бити готов до наредне јесени или краја 2021-ве.

Међутим, из Пентагона засад нема ни наговештаја које брзине би могао да развија овај амерички конкурент руском „Авангарду“.

Москва тврди да он лети брже од 20 Маха и да притом још и „непредвидљиво маневрише“.

http://fakti.org/us-standard/pentagon-objavio-da-su-sad-uspesno-testirale-svoj-rovi-hipersonicni-borbeni-blok

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар