Видео Свијет

Меркел се замало срушила за време дочека украјинског председника Зеленског

ДРХТАЛА ЦЕЛИМ ТЕЛОМ, ЗА МИНУТ ДЕСЕТАК ПУТА ПРОМЕНИЛА ПОЛОЖАЈ РУКУ, ЉУЉАЛА СЕ НА НОГАМА
  • Пола сата касније објаснила да је попичла најмање три чаше воде и да јој је „веома добро“. Гост из Кијева се правио да се ништа не догађа и потом рекао да је немачка канцеларка поред њега „била безбедна“
  • Нешто слично се догодило са Хилари Клинтон 2016-те – уредс председничке предизборне кампање. Са том разликом што она без помоћи тада није била у стању да уђе у аутомобил, а Меркелова  је остала на ногама и након одслушаних химни, повела Зеленског на преговоре

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел неколико минута је имала дрхтавицу за време званичне церемоније дочека новог украјинског председника Владимира Зеленског  у Берлину, али се, како је рекла, опоравила када је попила воду.

Изгледало је као да се једва – крајњим напорима воље –одржава на ногама док је са Зеленским слушала интонирање националних химни.

У Берлину је било око 30 степени, али то није био узрок њене слабости због које се умало није занела и пала поред госта из Кијева.

Да би то предупредила, стезала је властите руке у висини струка. По свему судећи, не само са намером да заустави дрхтање.

Јер, видљиво се тресла целим телом. И љуљала на ногама, као да се бори против несвестице.

Немачки медији су `избројали` да је положај руку током једног минута променила десетак пута!

Више од пола сата потом, Меркел је са смешком дала уверавања да се опоравила:

Попила сам најмање три чаше воде, то ми је очигледно недостајало и сада се осећам веома добро“.        

Украјински председник, који није ни покушао да помогне Меркеловој, чак се правио да се ништа не догађа, нашалио се рекавши да је она била поред њега током церемоније и да је зато била потпуно безбедна“.

Нешто слично се догодило са Хилари Клинтон 2016-те – уредс председничке предизборне кампање. Са том разликом што она без помоћи тада није била у стању да уђе у аутомобил, а Меркелова  је остала на ногама и након одслушаних химни, повела Зеленског на преговоре.

Меркел  је најавила повлачење из политике на крају текућег мандата, најкасније 2021. године.

Она ће идућег месеца напунити 65 година.

„САД нуде висок ниво доказа о одговорности Ирана за напад на танкере“

АНГЕЛА Меркел је, иначе, данас рекла данас да њена земља врло озбиљно прима нове америчке информације о наводној одговорности Ирана за нападе на два танкера близу Залива.

Она је рекла да постоји висок ниво доказа“ о одговорности Ирана.

То ме неће спречити да кажем да морамо учинити све да решимо конфликтну ситуацију са Ираном на миран начин“, додала је Меркел.

Меркел је рекла да је Немачка у блиском контакту са САД и да ће учинити све да нагласи свим странама, али посебно да јасно назначи Ирану да та озбиљна ситуација не сме бити даље заоштрена.

Меркел је такође рекла да Немачка жели да се Иран држи нуклеарног договора из 2015. године, и додала да ће свакако бити последица“ уколико Иран то не учини.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/merkel-se-zamalo-srusila-za-vreme-doceka-ukrajinskog-predsednika-zelenskog

 

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар