Video Svijet

Merkel se zamalo srušila za vreme dočeka ukrajinskog predsednika Zelenskog

DRHTALA CELIM TELOM, ZA MINUT DESETAK PUTA PROMENILA POLOŽAJ RUKU, LJULJALA SE NA NOGAMA
  • Pola sata kasnije objasnila da je popičla najmanje tri čaše vode i da joj je „veoma dobro“. Gost iz Kijeva se pravio da se ništa ne događa i potom rekao da je nemačka kancelarka pored njega „bila bezbedna“
  • Nešto slično se dogodilo sa Hilari Klinton 2016-te – ureds predsedničke predizborne kampanje. Sa tom razlikom što ona bez pomoći tada nije bila u stanju da uđe u automobil, a Merkelova  je ostala na nogama i nakon odslušanih himni, povela Zelenskog na pregovore

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel nekoliko minuta je imala drhtavicu za vreme zvanične ceremonije dočeka novog ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog  u Berlinu, ali se, kako je rekla, oporavila kada je popila vodu.

Izgledalo je kao da se jedva – krajnjim naporima volje –održava na nogama dok je sa Zelenskim slušala intoniranje nacionalnih himni.

U Berlinu je bilo oko 30 stepeni, ali to nije bio uzrok njene slabosti zbog koje se umalo nije zanela i pala pored gosta iz Kijeva.

Da bi to predupredila, stezala je vlastite ruke u visini struka. Po svemu sudeći, ne samo sa namerom da zaustavi drhtanje.

Jer, vidljivo se tresla celim telom. I ljuljala na nogama, kao da se bori protiv nesvestice.

Nemački mediji su `izbrojali` da je položaj ruku tokom jednog minuta promenila desetak puta!

Više od pola sata potom, Merkel je sa smeškom dala uveravanja da se oporavila:

Popila sam najmanje tri čaše vode, to mi je očigledno nedostajalo i sada se osećam veoma dobro“.        

Ukrajinski predsednik, koji nije ni pokušao da pomogne Merkelovoj, čak se pravio da se ništa ne događa, našalio se rekavši da je ona bila pored njega tokom ceremonije i da je zato bila potpuno bezbedna“.

Nešto slično se dogodilo sa Hilari Klinton 2016-te – ureds predsedničke predizborne kampanje. Sa tom razlikom što ona bez pomoći tada nije bila u stanju da uđe u automobil, a Merkelova  je ostala na nogama i nakon odslušanih himni, povela Zelenskog na pregovore.

Merkel  je najavila povlačenje iz politike na kraju tekućeg mandata, najkasnije 2021. godine.

Ona će idućeg meseca napuniti 65 godina.

„SAD nude visok nivo dokaza o odgovornosti Irana za napad na tankere“

ANGELA Merkel je, inače, danas rekla danas da njena zemlja vrlo ozbiljno prima nove američke informacije o navodnoj odgovornosti Irana za napade na dva tankera blizu Zaliva.

Ona je rekla da postoji visok nivo dokaza“ o odgovornosti Irana.

To me neće sprečiti da kažem da moramo učiniti sve da rešimo konfliktnu situaciju sa Iranom na miran način“, dodala je Merkel.

Merkel je rekla da je Nemačka u bliskom kontaktu sa SAD i da će učiniti sve da naglasi svim stranama, ali posebno da jasno naznači Iranu da ta ozbiljna situacija ne sme biti dalje zaoštrena.

Merkel je takođe rekla da Nemačka želi da se Iran drži nuklearnog dogovora iz 2015. godine, i dodala da će svakako biti posledica“ ukoliko Iran to ne učini.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/merkel-se-zamalo-srusila-za-vreme-doceka-ukrajinskog-predsednika-zelenskog

 

1 komentar

Klikni ovde da postaviš komentar