Odabrano Svijet

Putin: Novo oružje Rusije još dugo neće imati premca u svetu

OBRATIO SE U KREMLJU OKUPLJENIM RADI SVEČANOG KONCERTA POVODOM DANA BRANILACA OTADŽBINE
  • Indikativno je i da je beloruski predsednik Aleksandar LUKAŠENKO – samo koji sat ranije – izjavio da će Minsk zajedno sa Moskvom raditi na parirajućim merama ako SAD razmeste svoje rakete srednjeg dometa u Evropi
  • Indikativno je takođe da je na izjavu šefa štaba američke Ratne avijacije – generala Dejvida Goldfajna – da Pentagon sprema novu strategiju za ratovanje protiv Rusije i Kine i da će u njoj važnu ulogu imati `trojanski konj` – odreagovao bivši komandant zenitnih raketnih jedinica Sergej HATILJOV: „To je lupetanje. F-35, na koji Goldfajn posebno računa, naprosto ne može neprimećeno ni prići Rusiji. Naše radarske stanice `Voronjež`vide i novčić od pet kopejki na udaljenosti od 1000 i na visini do 30 kilometara. A F-35  je – sa svojom nevidljivošću u punom kapacitetu – objekat od najmanje pola kvadratnog metra“
  • Na stvari slično gleda i genera Leonid IVAŠOV, predsednik Akademije za geopolitičke probleme: „Nikakav F-35 nije u stanju da obezbedi iznenadni udar po Rusiji. Meni je teško i da zamislim kako to Pentagon zamišlja upad jedne nuklearne sile (SAD)  u dubinu teritorije druge nuklearne sile. Između ostalog i zato što naša vojna doktrina dozvoljava upotrebu nuklearnog oružja protiv zemlje koje bi pokušala da ugrozi državnost Rusije“

VLADIMIR Putin je izjavio da najnovije oružje Rusije neće tako skoro imati prave konkurente u svetu.

Uoči početka svečanog koncerta u Kremlju povodom Dana branilaca Otadžbine dodatno je rekao:

„Najveću pažnju posvećujemo opremanju svojih jedinica najmodernijim naoružanjem i savremenim sredstvima veze i upravljanja vojnim dejstvima. Naše novo i perspektivno oružje ne samo da nemca premca u svetu, nego ga još dugo neće imati“.

Ruski lider je ocenio da će upravo najnovije oružje obezbediti uspešan razvoje ruskih kopnenih i pomorskih snaga „na decenije unapred“:

„A to Rusiji garantuje bezbednost i mir. Samim tim, i uspešan i dinamičan razvoj“.

Putim je u ovom kontekstu istakao da Rusija „ostaje miroljubiva zemlja“.

On je u svom nastupu pred Federalnom skupštinom naveo da je Rusija počela serijsku proizvodnju hipersoničnog raketnog sistema sa krstarećom bojevom glavom ogromne brzine i da će njime tokom ove godine biti naoružan jedan raketni puk.

Indikativno je i da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko – samo koji sat ranije – izjavio da će Minsk zajedno sa Moskvom raditi na parirajućim merama ako SAD razmeste svoje rakete srednjeg dometa u Evropi.

Indikativno je takođe da je na izjavu šefa štaba američke Ratne avijacije – generala Dejvida Goldfajna – koji je otkrio da Pentagon sprema novu strategiju za ratovanje protiv Rusije i Kine i da će u njoj važnu ulogu imati `trojanski konj` – odreagovao bivši komandant zenitnih raketnih jedinica Sergej Hatiljov.

Goldfajnovo ukazivanje da će  u toj strategiji jednu od glavnih uloga imati `nevidljivi` lovci F-35, koji bi prodirali duboto u „protivnički vazdušni prostor“, nazvao pokušajem zastrašivanja. Pa nastavio:

„To je lupetanje. F-35 nije čak ni taktička karika jer dejstvuje ili pojedinačno ili u paru. A još sami Amerikanci priznaju da taj aviona ima `hiljadu nedostataka`. Takav avion naprosto ne može neprimećeno ni prići Rusiji. Naše radarske stanice `Voronjež`vide i novčić od pet kopejki na udaljenosti od 1000 i na visini do 30 kilometara. A F-35  je – sa svojom nevidljivošću u punom kapacitetu – objekat od najmanje pola kvadratnog metra“.

Hatiljov naglašava da Amerikanci ni sa  35 ne mogu prikriveno vojno udariti po Rusiji:

„Cela priča o `trojanskom konju` ima za cilj da zaplaši i izazove psihozu. Oni trenutno ne mogu da se utrkuju sa najnovijim naoružanjem Rusije, pa smišljaju i ulepšavaju svoje mogućnosti. Samo, to je dokaz da su bespomćni“.

Na stvari slično gleda i genera Leonid Ivašov, predsednik Akademije za geopolitičke probleme:

„Nikakav F-35 nije u stanju da obezbedi iznenadni udar po Rusiji. Meni je teško i da zamislim kako to Pentagon zamišlja upad jedne nuklearne sile (SAD)  u dubinu teritorije druge nuklearne sile. Između ostalog i zato što naša vojna doktrina dozvoljava upotrebu nuklearnog oružja protiv zemlje koje bi pokušala da ugrozi državnost Rusije“.

Prema rečima Ivašova, SAD i nATO se spremaju – što pokazuju i njihovi vojni manevri poslednjih godina – za vojnu intervenciju u Rusiji ukoliko bi u njoj došlo – uz njihovu pomoć i podršku – do destabilizacije unutrašnjih prilika.

http://fakti.org/ruski-kalibar/putin-novo-oruzje-rusije-jos-dugo-nece-imati-premca-u-svetu

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar