Svijet

Tramp objavio da više nije „pod opsadom“ i da počinje borbu za drugi mandat u Bijeloj kući

ODLUKU OBJAVIO NA MITINGU SVOJIH PRISTALICA U ORLANDU I POZVAO AMERIKANCE DA „GLASAJU I GLASAJU“
  • «Objavljujem da počinjem političku borbu za drugi predsjednički mandat. U vrijeme kada  Sjedinjene Države cvjetaju i dostižu novee visine. Naša ekonomija je postala objekt zavisti cijelog svijeta. Možda je u najboljem stanju u cijeloj našoj istoriji»
  • Pristalicama predočio da želi da stvari „dovede do kraja“ i naglasio: «Ojačali smo Oružane snage, uveli sankcije protiv Rusije i cijeloj Evropi obezbijedili alternativne izvore energije, a to je ozbiljna konkurencija Rusiji. Niko prema Rusiji nije bio žešći od Donalda Trampa. Demokrate ne interesuje Rusije. Njih zanima samo da se dokopaju vlasti»

DONALD Tramp je objavio da počinje kampanju za predsjedničke izbore koji će biti održani 2. novembra 2020-te.

Učinio je to na mitingu svojih pristalica u Orlandu. Pritom im je rekao i ovo:

«Objavljujem da počinjem političku borbu za drugi predsjednički mandat. U vijreme kada  Sjedinjene Države cvjetaju i dostižu nove visine. Naša ekonomija je postala objekt zavisti cijelog svijeta. Možda je u najboljem stanju u cijeloj našoj istoriji».

Govoreći o svojoj pobjedi na izborima 2016-te, ukazao je i, dobivši dug i snažan aplauz, obećao:

«Jednom sam pobedio i sada namjeravam da to učinim ponovo. Ovoga puta ću stvari dovesti do kraja».

Ovo «do kraja» posebno je razjasnio:

«Ako želite da stavimo tačku na korumpirani sistem – jednom zauvijek, izađite 3. novembra 2020-te na birališta i glasajte. Glasajte i glasajte. Tokom protekle dvije i po godine bili smo pod opsadom. Izvještaj (specijalnog tužioca Roberta) Milera donio nam je pobjedu, a oni žele da sve ponove».

Tramp je pohvalno na račun svoje administracije rekao: «Ojačali smo Oružane snage, uveli sankcije protiv Rusije i cijeloj Evropi obezbjedili alternativne izvore energije, a to je ozbiljna konkurencija Rusiji. Niko prema Rusiji nije bio žešći od Donalda Trampa. Demokrate ne interesuje Rusije. Njih zanima samo da se dokopaju vlasti».

Američki predsjednik je, inače, produžio važenje povišenog stepena upozorenja u vezi sa Zapadnim Balkanom koji je na snazi od 2001. godine.

Bijela kuća je navela da se prijetnje sa Balkana nisu otklonjene a da se ogledaju i u opstrukciji implementacije Dejtonskog sporazuma u Bosni i Hercegovini.

Prijetnja se ogleda u postupcima osoba koje su uključene, pomažu, finansiraju ili podržavaju ekstremističko nasilje u Sjevernoj Makedoniji i drugim državama Zapadnog Balkana, kao i opstrukciji Rezolucije UN 1244 na Kosovu koja nije otklonjena“, navedeno je u odluci koju je potpisao Tramp.

Tramp je obavijestio Kongres SAD-a da prijetnja zbog koje je takav stepen upozorenja uveden i dalje postoji.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar