Одабрано Свијет

Турска упозорена из САД да је са почетком тестирања радара С-400 прешла нову црвену линију

УПОЗОРЕЊЕ ЛАНСИРАНО У ФОРМИ ИЗЈАВЕ СЕНАТОРА КРИСТОФЕРА ВАН ХОЛЕНА
  • ХОЛЕН: „Једва две недеље након свог боравка у Белој кући, Ердоган је кренуо уз длаку Трампу, а и САД и НАТО. Само, испробавањем радарског система С-400 прешао је још једну црвену линију. По нашим законима, против Турске се морају увести санкције“
  • Пентагон одреаговао саопштењем у којем је навео да неће процењивати због чега је Турска за партнера изабрала Русију, а не САД и НАТО, па поручио Анкари да је све што чини „неспојиво са њеним обавезама пред НАТО“

ТУРСКА је отпочињањем тестирања радара зенитног ракетног система С-400 прешла границе дозвољеног!

Ова сурова порука – која Турску своди на статус америчког вазала – стигла је Анкари из уста сенатора Кристофера Ван Холен. Међутим, лако се може испоставити да је у Вашингтону било договорено да се прва `сигнална ракета` испали са Холденовог нивоа.

Брзо ће се показати да ли ствари управо тако стоје, а Холен је позвао Доналда Трампа да неизоставно уведе санкције против Турске:

„Једва две недеље након свог боравка у Белој кући, Ердоган је кренуо уз длаку Трампу, а и САД и НАТО. Само, испробавањем радарског система С-400 прешао је још једну црвену линију. По нашим законима, против Турске се морају увести санкције“.

Претходно је америчка агенција Bloomberg објавила да су оружане снаге Турске у околини Анкаре – укључивши у то борбене авионе F-16 који су летели на различитим висинама – започеле тестирање радара С-400.

Пентагон је одреаговао саопштењем у којем је навео да неће процењивати због чега је Турска за партнера изабрала Русију, а не САД и НАТО, па поручио Анкари да је све што чини „неспојиво са њеним обавезама пред НАТО“.

Турски министар одбране Хулуси Акар узвратио је да су С-400 важна карика у турском систему националне безбедности. Још је – да би умирио западну војну алијансу и Вашингтон – нагласио да ће С-400 „функционисати у аутономном режиму“.

Акар је истовремено упозорио војно-државни врх САД да ће његова земља – ако јој Американци не испоруче купљаене и наручене ловце пете генерације F-35 – „размотрити алтернативне варијанте“.

http://fakti.org/oruzje/turska-upozorena-iz-sad-da-je-sa-pocetkom-testiranja-radara-s-400-presla-novu-crvenu-liniju

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар