Вијести Странке

Кандидати за новог лидера СДС – Милан Миличевић и Мирко Шаровић

НИЈЕ ИСКЉУЧЕНО И ДА ЋЕ СЕ ПОНОВО КАНДИДОВАТИ ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА

ГЛАВНИ одбор СДС-а на сједници 21. априла требало би да коначно утврди критеријуме за одржавање унутарстраначких избора, а како ствари сада стоје, најозбиљнији кандидат за преузимање највеће опозиционе странке је Милан Миличевић, актуелни начелник општине Теслић.

Поред њега, у игри су још и актуелни предсједник Вукота Говедарица и Мирко Шаровић, актуелни министар спољне трговине и економских односа БиХ.

„Два најбоља кандидата су Миличевић и Шаровић и настојаће се да се унутар странке дође до договора да буде један кандидат, јер би у овом тренутку то било најбоље. И један и други имају резултате иза себе и тешко је рећи у овом тренутку који би био бољи“, рекао је Немања Васић, члан Предсједништва СДС-а, које је у четвртак имало сједницу и одлучило да Главни одбор СДС-а засједа у идућу недјељу у Источном Сарајеву.

Са Миличевићем, Говедарицом и Шаровићем у петак нисмо успјели ступити у контакт, али из неколико незваничних разговора може се закључити да тренутно Миличевић има највивеће шансе и подршку да преузме СДС.

На црту Миличевићу могуће је да изађе једино Говедарица, за којег се не зна да ли ће или неће у трку за нови мандат на челу највеће опозиционе партије.

„Шаровић ће бити кандидат под условом да сви стану иза њега, у супротном неће се кандидовати јер увијек игра на сигурно. Три су могућности у оптицају, и то да Шаровић буде једини кандидат, да Миличевић буде једини кандидат те да и Миличевић и Говедарица иду с кандидатуром пред Скупштину СДС-а и траже подршку“, испричао је извор „Независних“ близак СДС-у.

Када је ријеч о Скупштини СДС-а, која и бира предсједника странке, она би требало да засједа половином, најдаље крајем маја и већ је на сједници Предсједништва СДС-а договорено да броји 450 делегата.

Говедарица је потврдио да ће 21. априла у Источном Сарајеву на сједници Главног одбора бити ријечи о кандидатурама за предсједника странке те о коначном тексту критеријума за унутарстраначке изборе.

„Не треба очекивати да ће у недјељу бити коначно дефинисана имена кандидата. Можда буде ријечи о томе, али да ће бити постигнут договор, неће сигурно, с обзиром на то да ће до изборне сједнице Скупштине бити још мјесец дана сигурно“, испричао је наш извор.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Milicevic-na-korak-ispred-Sarovica-da-preuzme-SDS/533135

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар