Вијести РС и матица

Лесковац: Преврнуо се аутобус из Битоља – три погинула и 32 повређена

ЧЕТИРИ ПУТНИКА СА ПОВРЕДАМА ОПАСНИМ ПО ЖИВОТ ПРЕБАЧЕНА У КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР У НИШУ

У ТЕШКОЈ саобраћајној несрећи јутрос око 1.45 када се на аутопуту у близини искључења за Лесковац преврнуо аутобус македонских регистарских ознака погинуле су три особе, а 32 су повријеђене, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Агенцији Бета речено је у лесковачкој болници да су на лицу мјеста погинули мушкарац и двије жене, а у току је идентификација настрадалих путника.

Четворо путника у тешком стању и са повредама опасним по живот пребачено је у Клинички центар у Нишу, а остали су задржани у болници у Лесковцу.

Возач и сувозач нису повријеђени, али им је речено да не могу да дају изјаве медијима.

Директор Опште болнице Лесковац Небојша Димитријевић рекао је агенцији Бета да су три особе са тешким повредама смјештене на интензивну његу одјељења хирургије, а један тешко повријеђени путник збринут је на ортопедији.

Остали повријеђени путници, њих 23, и даље су на ургентном одјељењу са лакшим повредама, рекао је Димитријевић.

У аутобусу који је саобраћао на релацији Битољ-Беч било је путника из Битоља и других мјеста у Македонији, а један од повријеђених рекао је агенцији Бета да се не сјећа удеса јер су сви спавали.

„Кад сам се пробудио чуо сам вриштање. Видио сам људе са крвавим главама и рукама и чуо сам да неко каже да има погинулих. Не знам ко је звао хитну помоћ и полицију али је убрзо стигло неколико кола хитне помоћи и љекари су ушли у аутобус. Одмах су нам пружили помоћ. Затим су стигли ватрогасци, мислим да су из Лесковца и сви заједно су нас извукли из аутобуса“, рекао је младић из Битоља који је у удесу повриједио руку.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар