Вијести Федерација/БиХ

Најомиљенији бошњачки Хрват позива Додика да им учини услугу и повуче кандидатуру

ЖЕЉКО КОМШИЋ ОВАКВИМ ПОЗИВИМА У СУШТИНИ САМО МОБИЛИШЕ ГЛАСАЧЕ ЛИДЕРА СНСД

С ОБЗИРОМ на техничку немогућност представљања интереса БиХ у свијету, па и интереса РС, а све због чврстог присуства на црној листи САД, кандидат СНСД-а за члана Предсједништва БиХ, Милорад Додик морао би да одустане од кандидатуре, казао је данас предсједник ДФ-а Жељко Комшић.

Господин Додик је изван система међународних односа, што само додатно потврђује стављање Николе Шпирића на црну листу САД. Додик би сам требао да повуче своју кандидатуру јер је неозбиљна и управо штети интересима грађана које претендира да заступа“, сматра Комшић.

Ви се, господине Додик, с обзиром на околности у којима се налазите, не можете ни састати са политичким представницима демократских држава, не можете очима видјети Бијелу кућу, а бројне неугодности, због вашег положаја са посебним потребама, изазвао би покушај да се обратите пред Генералном скупштином УН-а, јер се свијет не би прилагођавао вама, што је не мало него велико понижење за српски народ у БиХ. Престаните да брукате свој народ. То што штетите ентитету, нас и не забрињава, лагано га водите ка нестанку, али брукате народ“, казао је Комшић.

Комшић је додао да је Никола Шпирић један од гласовних оперативаца у стратешком партнерству СНСД-а и ХДЗ-а“.

Та сарадња у протеклих неколико година показала се небројено пута. Не треба бити визионар да се не види да ће по истим критеријима по којима су се Додик и Шпирић нашли на црној листи САД-а, на тој листи наћи и њихов партнер у одбрани сумњиво стечене имовине – Драган Човић“, стоји на званичној Фејсбук страници ДФ-а.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Komsic-pozvao-Dodika-da-odustane-od-kandidature/496912

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар