Вијести РС и матица

Обрадовић позива опозицију на „обрачун са антиуставним Уставним судом“

„АКО ОДБИЈЕ ДА СЕ ХИТНО САСТАНЕ И ОБУСТАВИ И НАЛОЖИ ПРЕКИД ИЗБОРНИХ РАДЊИ“
  • Бошко ОБРАДОВИЋ изјавио да не може да остане у ни у ком „килавом савезу“ или некаквом савезу који је за пасиван бојкот… Нагласио да је спреман за сарадњу са свима који су за активни отпор, што значи – за све герилске активности против ове власти
  • Председништво Двери донело одлуку о наставку кампање бојкота свих нивоа избора заказаних за 21. јун и саопштило: „Двери остају верне потпису који смо ставили на „Споразум са народом“. Наша девиза гласи – „Ни бојкот ни избори него побуна“! Настављамо са бунтом против власти и активном бојкот-кампањом за одлагање избора. Пасивни бојкот из времена пре пандемије је мртав и време је за активну кампању бојкота

ЛИДЕР Двери Бошко Обрадовић најавио је да ће тај покрет, ако промјене изборних закона буду усвојене у скупштини и Републичка изборна комисија сутра распише изборе, упутити Уставном суду захтјев за ванредни правни лијек, за хитан прекид изборних радњи и оцјену уставности и законитости два закона и изборног процеса.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије Обрадовић је рекао да ће, ако Уставни суд прескочи да по хитној процедури рјешава најважнија државна питања и буде и даље у „самоизолацији“, сматрати да Србија више нема Уставни суд, те ће морати да се обрачунају са таквим „антиуставним Уставним судом Србије“.

Обрадовић је позвао све да не учествују на Вучићевим „лажним, уставорушитељским и издајничким изборима“ 21. јуна јер је њихов циљ признање лажне државе Косово.

Најавио је да ће наредних дана Двери изнијети нови програм за „дан после“ који ће објаснити у ком правцу ће ићи њихове даље активности.

Рекао је да не може да остане у ни у ком „килавом савезу“ или некаквом савезу који је за пасиван бојкот.

Према његовим речима, ништа није могуће твитовањем и другим пасивним средствима, а како је истакао, спреман је за сарадњу са свима који су за активни отпор, што значи све „герилске активности“ против ове власти.

Предсједништво Двери донијело је одлука о наставку кампање бојкота свих нивоа избора заказаних за 21. јун.

У саопштењу за јавност је навело: „Тиме Двери остају верне потпису који смо ставили на „Споразум са народом“. Наша девиза гласи – „Ни бојкот ни избори него побуна“! Настављамо са бунтом против власти и активном бојкот-кампањом за одлагање избора. Пасивни бојкот из времена пре пандемије је мртав и време је за активну кампању бојкота која подразумева пре свега захтев за одлагање недемократских и противуставних избора заказаних за 21. јун. За одржавање тих избора нема ни здравствених ни демократских услова. Њихово насилно одржавање директно је уперено против здравља становништва и демократије у Србији. Немогуће је да су забрањена јавна окупљања, а да може да се настави изборни процес.

Позивамо све колеге из опозиције које чине политички блок бојкота избора на свим нивоима да се организујемо у заједнички фронт за остварење захтева за одлагање избора за крај године, на којима треба сви да учествујемо на заједничкој изборној листи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар