Вијести Странке

Павић: СДА треба поручити да нема ништа од формирања власти на нивоу БиХ

ЛИДЕР ДНС СМАТРА ДА СЕ ТРЕБА ОКРЕНУТИ СРПСКОЈ И ДЈЕЛОВАТИ У СКЛАДУ СА ЊЕНИМ УСТАВОМ

МАРКО Павић, предсједник ДНС, изјавио је да након закључака Главног одбора СДА нема прављења „коалиције ни државе“ са том странком.

Павић сматра да све странке и сви учесници у власти треба да се овим позабаве веома озбиљно.

„Ако ово остане на снази, одговор треба да буде да нема ништа од формирања власти на нивоу БиХ. Ми се у том случају морамо окренути Републици Српској и бавити се пословима који су у складу са Уставом Српске“, рекао је Павић Срни реагујући на закључке СДА објављене након данашње сједнице Главног одбора те странке.

Он је навео да СДА тражи ствари које су немогуће.

„У вријеме кад идемо ка ЕУ и чекамо одговоре на Упитник које смо попунили, у вријеме кад треба потписати нови акт о социјалним и економским питањима у БиХ и успоставити нову власт која треба све то да води, долазе ови закључци који потпуно онемогућавају било какву активност и негирају уставно уређење БиХ и Републику Српску, а све Србе и Републику Српску проглашавају геноциднима, иако је хиљаду пута објашњено да народ и Српска нису геноцидни“, додао је Павић.

Он је подсјетио да је и јуче упозорио да треба поставити питање формирања власти са онима који српски народ проглашавају геноцидним.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар