Федерација/БиХ

Додик: ЕУ за БиХ има низ очекивања и „домаћих задатака“

ЧЛАНОВИ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ У БРИСЕЛУ РАЗГОВАРАЛИ СА МИШЕЛОМ И РЕНЏЕЛОМ

Фото: N1

  • Милорад ДОДИК: „Помињали су и евентуални пренос надлежности на заједнички ниво у неким европским питањима. То смо слушали 20 година па се није десило, па неће ни сада

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Бриселу да су представници европских институција исказали јасно опредјељење за европску перспективу БиХ.

Додик је, након састанка чланова Предсједништва БиХ са сталним извјестиоцем Европског парламента за БиХ Полом Ренџелом и предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом, рекао да ЕУ има низ очекивања и „домаћих задатака“ за БиХ.

„Има много тешких ствари, неке су већ урађене, а неке иду за тим и да се мијења Устав, што ће бити јако тешко и немогуће, као и дио евентуалног преноса надлежности на заједнички ниво у неким европским питањима. То смо слушали 20 година па се није десило, па неће ни сада“, истакао је Додик.

Он је навео да у Бриселу сада има више разумијевања за БиХ као сложену земљу, која је суочена са многим унутрашњим проблемима.

Оно што ми треба да урадимо јесте да обезбиједимо пролаз одређеним иницијативама као што је ‘мини Шенген’ и пакет инвестиција од девет милијарди намијењен западном Балкану“, рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва је навео да је на данашњим састанцима разговарано и о мигрансткој кризи БиХ, те да су чланови Предсједништва пренијели европским званичницима да мигранти представљају не само социјални, већ и безбједносни проблем.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар