Федерација/БиХ

Додик: Признаћу СДС и ПДП за патриоте кад РС буду браниле од великобошњачке политике и окупације

„УОПШТЕ НИСАМ РЕКАО ДА РЕПУБЛИКА СРПСКА НЕ ТРЕБА ДА СВОЈ ДАН СЛАВИ 9. ЈАНУАРА“
  • Свим добронамјерним људима је јасно да сам одговарао на питање, на нечије идеје да и Република Српска свој дан слави када слави свој дан и Србија. Ти добронамјерни су могли такође да прочитају да сам рекао да о тој идеји треба разговарати, и да ће се 9. јануар увијек славити у Републици Српској. Нити сам рекао да ћемо Дан републике славити на неки други датум, нити је та одлука у мојим рукама

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да ни Мирко Шаровић, ни Бранислав Бореновић, нити било ко други у Републици Српској не треба да брани Дан Републике Српске од Додика, који је за разлику од њих учествовао у њеном проглашавању.

Свим добронамјерним људима је јасно да сам одговарао на питање, на нечије идеје да и Република Српска свој дан слави када слави свој дан и Србија. Ти добронамјерни су могли такође да прочитају да сам рекао да о тој идеји треба разговарати, и да ће се 9. јануар увијек славити у Републици Српској. Нити сам рекао да ћемо Дан републике славити на неки други датум, нити је та одлука у мојим рукама”, нагласио је Додик.

На молбу Срне да прокоментарише реаговања опозиције на његову изјаву у вези са обиљежавањем Дана Републике, Додик је рекао да је задивљен спремношћу СДС-а и ПДП-а да бране Републику Српску од Додика.

Још када би били спремни да је бране од великобошњачке политике или међународне окупације признао бих им да су патриоте. Овако, само потврђују да су ловци на скупљање јефтиних поена”, закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар