Федерација/БиХ

Додик: Све што је Џаферовић рекао у Солуну не одговара ни истини ни Уставу БиХ

„ЈОШ САМО МУСЛИМАНИ ИНСИСТИРАЈУ ДА ЈЕ БиХ 90-ИХ БИЛА ЖРТВА СПОЉНЕ АГРЕСИЈЕ“
  • Српски члан Предсједништва БиХ Милорад ДОДИК: Џаферовић је у Солуну етикетирао неке који су, како је рекао, под руским утицајем, занемаривши остале, попут себе, који су под утицајем неких западних држава, јер за муслимане је сваки утицај бениган осим руског, иако је Русија гарант споразума на који се и Џаферовић више пута позивао, погрешно га тумачећи
  • „Џаферовић и даље истрајава на лажима скуваним у Сарајеву за потребе очувања муслиманских позиција у БиХ. Могућност вета коју је предвидио Устав и јесте остављена да један народ не би доминирао другима, и то није механизам блокаде, како Џаферовић подваљује, већ заштите, јер је због тога и уграђен у Устав”

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик навео је да је чак и Дејтонски мировни споразум грађански рат у БиХ оквалификовао као трагичан сукоб у региону и да само још муслимани, за своје политичке потребе, истрајавају на томе да је била агресија на БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Шефик Џаферовић на Самиту шефова држава и влада Процеса за сарадњу у Југоисточној Европи /СЕЕЦП/ у Солуну није износио ставове БиХ, већ као и обично ставове своје политичке партије СДА.

“Али, то није једини проблем – Џаферовић је у Солуну лагао учеснике Самита. Није одолио модним политичким трендовима па је и он говорио о сукобу у Украјини, квалификујући га као агресију, мада БиХ није заузела званичан став о природи сукоба у Укрјини, иако сам то као српски члан Предсјендиштва тражио више пута.

Етикетирао је Џаферовић неке који су, како је рекао, под руским утицајем, занемаривши остале, попут себе, који су под утицајем неких западних држава, јер за муслимане је сваки утицај бениган осим руског, иако је Русија гарант споразума на који се и Џаферовић више пута позивао, погрешно га тумачећи”, истакао је Додик замољен да прокоментарише Џаферовићево обраћање на Самиту у Солуну у којем је изнио низ оптужби на Републику Српску и њене званичнике.

Додик је нагласио да није дејтонско право високог представника да намеће рјешења у БиХ, то је хајдучко право које су западне државе прибавиле колонијалним управницима како би дисциплиновали Србе тог времена.

“Република Српска не води сецесионистичку политику, али Џаферовић и даље истрајава на лажима скуваним у Сарајеву за потребе очувања муслиманских позиција у БиХ. Могућност вета коју је предвидио Устав и јесте остављена да један народ не би доминирао другима, и то није механизам блокаде, како Џаферовић подваљује, већ заштите, јер је због тога и уграђен у Устав”, појаснио је Додик.

Он је нагласио да не постоји ниједан став муслиманског члана Предсједништва који се чуо у Солуну а да одговара истини и Уставу, а посебно је проблематично што је неусаглашен и што не представља став БиХ.

“Овакви политички излети, који су Џаферовићу већ постали нормални, више руше БиХ него било која активност друга два конститутивна народа у БиХ”, указао је Додик.

„Свима понуђено да авионом Владе РС иду у Брисел, неки одбили а сад праве јефтину причу“

Српски члан Предсједиштва БиХ Милорад Додик навео је да су неки учесници из Републике Српске прихватили, а неки одбили да заједно путују на предстојећи састанак у Бриселу, па сад од тога праве јефтину бесмислену политичку причу.

Учесницима састанка у Бриселу из Републике Српске понуђено је да заједно идемо авионом Владе Републике Српске. Неки су прихватили, а неки одбили па сад од тога праве јефтину бесмислену политичку причу. Нека иду како желе и с ким желе. Срећно, написао је Додик на Твитеру.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар