Федерација/БиХ

Комшић: Истина је, Пахор је питао: „Можете ли се ви у БиХ мирно разићи?“

ПРИТОМ РЕКАО И ДА СЕ У ЕВРОПИ СВЕ ЧЕШЋЕ ЧУЈЕ ДА ТРЕБА ДОВРШИТИ РАСПАД ЈУГОСЛАВИЈЕ

Фото: Предсједништво БиХ

  • Он и Шефик Џаферовић рекли Боруту Пахору да мирно раздруживање БиХ није могуће, док је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изнио супротан став

ЧЛАН Предсједништва БиХ Жељко Комшић потврдио је да је предсједник Словеније Борут Пахор, приликом недавне посјете БиХ, рекао да су све чешћи гласови у Европи о томе да треба довршити распад Југославије.

Комшић је изјавио да је након тога Пахор упитао: „Можете ли се ви у БиХ мирно разићи?“.

Како наводи Комшић, он и Шефик Џаферовић рекли су да мирно раздруживање није могуће, док је предсједавајући Милорад Додик изнио супротан став.

„Јесте, истина је! Између осталог, али не само због тога, смо и послали non paper„, казао је Комшић потврђујући за Фену да је словеначки предсједник поставио такво питање.

Сарајевски портал Кликс подсјећа да је након Пахорове посјете Додик у два наврата потенцирао причу о мирном разлазу, између осталог казавши да се такви гласови могу чути у одређеним круговима у Европи.

Додик, наводи се, очито ту мисли на подршку европске деснице, која је посљедњих година знатно ојачала у неким земљама попут Мађарске, али и Словеније у лику и дјелу премијера Јанеза Јанше.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар