Федерација/БиХ

Предсједништво БиХ: Епидемија још није достигла врхунац, предстоје тешки дани

ПОТРЕБНЕ СУ ОДЛУЧНЕ МЈЕРЕ ДА БИ СЕ ИЗБЈЕГЛЕ КАТАСТРОФАЛНЕ ПОСЉЕДИЦЕ
  • У заједничкој изјави чланова Предсједништва БиХ се наводи: Неке земље су нам већ помогле, неке припремају помоћ, а са бројним пријатељима се разговара, тако да БиХ и овај пут није остала и неће остати без помоћи“
  • Изјава садржи и апел: „Поштовани грађани, позивамо вас да имате повјерење у институције система, да пратите њихове наредбе и упуте, те се придржавате прописаних мјера. Сачувајмо животе и здравље. Покажимо одговорност, солидарност и заједништво“

ЕПИДЕМИЈА корона вируса у БиХ још није достигла врхунац, предстоје тешки дани, што захтијева одлучне мјере како би се избјегле катастрофалне посљедице као у неким другим земљама, наводи се у заједничкој изјави чланова Предсједништва БиХ.

Сви нивои власти у БиХ предузели су све што је неопходно с циљем да се сачувају животи и здравље људи, што је и приоритет, а паралелно се продузимају и кораци како би се ублажио неминовни економски удар, истиче се у заједничкој изјави.

Чланови Предсједништва БиХ наглашавају да власти на свим нивоима, здравствени радници, полицајци, војници, инспектори, људи ангажовани у цивилној заштити и сви други, улажу огромне напоре како би се зауставило ширење корона вируса, те им на томе честитају.

„Међутим, сви ти напори неће дати резултат уколико се наредбе, мјере и препоруке не буду у потпуности поштовале и уколико сваки човјек не покаже властиту одговорност према себи, према члановима своје породице и према другим људима“, наводи се у изјави.

Чланови Предсједништва БиХ позивају грађане да се стриктно придржавају свих прописаних наредби, мјера и препорука, те напомињу да апсолутна већина то и чини, на шта им је изаражена захвалност.

У заједничкој изјави се напомиње да, ипак, и даље има оних који неодоговорно крше прописане мјере и да такви заслужују најригорозније санкције, те су надлежне институције позване да то без одлагања чине, у складу са важећим законима.

„Свјесни да се свака земља суочава са проблемима изазваним пандемијом, ми као Предсједништво БиХ, и сваки од нас појединачно, на међународном плану предузимамо све што је потребно да обезбиједимо помоћ или куповину неопходне медицинске опреме којом би се ојачао наш задравствени систем. На томе раде и други нивои власти и институције“, истиче се у изјави.

У изјави се наглашава да су неке земље већ помогле, неке припремају помоћ, а са бројним пријатељима се разговара, тако да БиХ и овај пут није остала и неће остати без помоћи, што ће свакако бити цијењено.

Чланови Предсједништва БиХ изразили су подршку и напорима које чине домаће компаније у производњи заштитне и друге медицинске опреме, хране и дезинфекцијских средстава.

„Поштовани грађани, позивамо вас да имате повјерење у институције система, да пратите њихове наредбе и упуте, те се придржавате прописаних мјера. Сачувајмо животе и здравље. Покажимо одговорност, солидарност и заједништво, јер је то услов да савладамо изазов са којим смо суочени“, наводи се у заједничкој изјави.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар