Федерација/БиХ

Вулић: БиХ је карикатура и земља безнађа у којој судије и тужиоце именују поједине амбасаде

БиХ ЈЕ БЕЗ БУДУЋНОСТИ И ВЛАДАВИНЕ ПРАВА И ДЕМОКРАТИЈЕ ЈЕР СЕ ПО НАЛОГЕ ИДЕ У АМБАСАДЕ
  • БиХ је протекторат и лош експеримент који домаћи издајници покушавају срозати до краја распакивањем Општег оквирног споразума за мир и претварањем српског народа у послушне робове и климоглавце

ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је БиХ карикатура и земља безнађа у којој судије и тужиоце именују поједине амбасаде, а не Високи судски и тужилачки савјет.

Вулићева је изјавила за Срну да то потврђује и податак из званичне биографије судије Јасмине Ћосић Дедовић гдје је наведено да је приправнички стаж завршила у Канцеларији високог представника за БиХ у периоду 2002-2003. године, а затим и да је радила као правни помоћник у Хагу.

– Ове чињенице указују да је БиХ протекторат, лош експеримент који домаћи издајници покушавају срозати до краја распакивањем Општег оквирног споразума за мир и претварањем српског народа у послушне робове и климоглавце – нагласила је Вулићева.

Она је рекла да ВСТС, као и све што има везе са правосуђем на нивоу БиХ је неуспјели експеримент међународне заједнице у који је уложено много новца.

– То се правдало наводним „јачањем независности правосуђа и капацитета“, а заправо новац је одлазио у џепове страних консултаната и разних анализа и студија – нагласила је Вулићева.

Она је поновила да све док се по мишљења и налоге иде у амбасаде нема владавине права и демократије у БиХ, нити има будућности за њене народе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар