Главно Странке

Бореновић поднио кривичну пријаву против Додика за „неовлашћно прислушкивање“

ОЧЕКУЈЕ ДА ТУЖИЛАШТВО БиХ БРЗО ПОДНЕСЕ ОПТУЖНИЦУ СУДУ БиХ

БРАНИСЛАВ Бореновић, предсједник ПДП-а, упутио је Тужилаштву Босне и Херцеговине кривичну пријаву против Милорада Додика, члана Предсједништва БиХ и предсједника СНСД-а, због кривичног дјела `неовлашћно прислушкивање и звучно или оптичко снимање`.

На конференцији за новинаре у Бањалуци, Бореновић је рекао да очекује брзо дјеловање Тужилаштва и подизање оптужнице према Суду БиХ, обзиром да је Додик јавно признао да је извршио и да у континуитету врши наведено кривично дјело.

Очекујемо да ово буде оно што би у свакој нормалној земљи било – крај каријере политичара који се понашају противзаконито и противуставно“, казао је Бореновић.

Он је истакао да је у питању озбиљно кривично дјело за које је превиђена затворска казна од шест мјесеци до пет година по Кривичном закону БиХ.

У образложењу кривичне пријаве наводи се да је Додик јуче у на сједници Народне скупштине РС у јавном обраћању посланицима рекао да учествује у прислушкивању чланова опозиционих политичких странака у РС.

„Према његовим ријечима, снимке разговора опозиционих странака добија од министра унутрашњих послова у Влади РС Драгана Лукача“, наводи се у пријави.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар