Главно РС и матица

Брнабић: Сви протести треба да буду мирни и демократски

НАГЛАСИЛА: НА КиМ ЋЕ ПОБЕДИТИ МИР, А НЕ АЉБИН КУРТИ
  • Предсједник Владе Србије Ана БРНАБИЋ: Србија је посвећена миру и стабилности. Србија поштује све потписане споразуме – Бриселски, Вашингтонски, али и Резолуцију 1244 Савета безбедности УН и Повељу УН, док су Куртијеве вредности: „Бриселски споразум не постоји, Вашингтонски споразум није важећи, Резолуција 1244 је војна претња Приштини

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије Ана Брнабић поручила је да ће на Косову и Метохији побједити мир, а не премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти и позвала грађане на смиреност и још више стрпљења.

– Сви протести треба да буду мирни и демократски. Морамо да заштитимо најважнију ствар за све, а то је мир. Мир ће побиједити – рекла је Брнабићава.

Она је нагласила да Курти као пријетњу доживљава сталне позиве Београда на мир, стабилност, отворен и поштен дијалог, поштовање и пуну примјену свих договора постигнутих у досадашњем току дијалогу Београда и Приштине.

– Србија је посвећена миру и стабилности. Србија поштује све потписане споразуме – Бриселски, Вашингтонски, али и Резолуцију 1244 Савета безбедности УН и Повељу УН, док су Куртијеве вредности: „Бриселски споразум не постоји, Вашингтонски споразум није важећи, Резолуција 1244 је војна претња Приштини“ – рекла је Брнабићева.

Она каже да је чињеница да сада сви, чак и они који га најснажније подржавају из ЕУ и САД, виде за шта се Курти заиста залаже и које су његове вриједности, а то свакако нису мир и стабилност.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар