Главно РС и матица

Ђурић: Напад на младиће повезан је са намером да се анектира северни део Митровице

АПЕЛОВАО НА `СРПСКУ БРАЋУ` ДА ОСТАНУ МИРНА И НЕ НАСЈЕДАЈУ НА ПРОВОКАЦИЈЕ
  • Марко ЂУРИЋ: Албанским екстремистима још једном поручујем да не искушавају спремност Србије да заштити свој народ на Косову и Метохији, јер она је несумњива и заснована на реалној снази

„СИНОЋНИ линч двојице српских младића у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице део је организоване и политички инспирисане тактике застрашивања српског народа на Косову и Метохији, а циљ је да се серијом изолованих инцидената изазове противреакција српског народа и даља ескалација напетости“, навео је директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић у саопштењу за јавност.

Он је оцијенио да се „овај напад не може посматрати ван контекста албанских намјера да анектирају сјеверни део Косовске Митровице, односно да српски дио града интегришу у некакву јединствену општину Косовска Митровица“.

Истакао је да, међутим, иако су „албански екстремисти показали да не презају од насиља да свој паклени наум спроведу у дело, то неће поколебати решеност српског народа да опстане на Косову и Метохији“.

Ђурић је, истовремено, апеловао на „српску браћу у Косовској Митровици да не наседају на провокације ове врсте, јер би сваким непромишљеним одговором заправо изашли у сусрет жељама и очекивањима екстремних Албанаца који свакодневно траже повод за ескалацију сукоба“.

„Они имају много разлога да буду нервозни, а на нама је да будемо стрпљиви и промишљени и да не наседамо на провокације ове врсте, иако је веома тешко и болно уздржати се када нападају нашу децу. Албанским екстремистима још једном поручујем да не искушавају спремност Србије да заштити свој народ на Косову и Метохији, јер она је несумњива и заснована на реалној снази“, истакао је на крају Ђурић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар