Главно Странке

Додик и Селак потписали споразум о сарадњи СПС и СНСД на свим нивоима

ЛИДЕР СНСД УПОЗОРИО ДА ПАРТНЕРИМА НЕЋЕ ТОЛЕРИСАТИ КОАЛИЦИЈЕ ИЗВАН БЛОКА
  • Милорад ДОДИК: „У Социјалистичкој партији Српске видимо стратешког партнера и у локалним заједницама и у Народној Скупштини Републике Српске, као и на предстојећим локалним изборима“

СОЦИЈАЛИСТИЧКА партија Српске и Савез независних социјалдемократа потписали су данас споразум о сарадњи на свим нивоима.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је да СПС има капациет и потенцијал да заједно са осталим чланицама коалиције допринесе стабилности и јачању Републике Српске.

„СПС има довољно капацитета да обиљежи ово вријеме и значајан капацитет у Републици Српској, с обзиром да су од оснивања до данас формирали 35 одбора широм Републике Српске. У Социјалистичкој партији Српске видимо стратешког партнера и у локалним заједницама и у Народној Скупштини Републике Српске, као и на предстојећим локалним изборима“, истакао је Додик након потписивања споразума.

Селак је изјавио да потписивање споразума са СНСД-ом представља озваничење наставка успјешне сарадње, те да ће СПС свим својим капацитетима подржати борбу за јачање и развој Републике Српске.

„Данас смо позписали споразум о политичкој сарадњи а треба рећи да смо и у ранијем периоду имали изузетно успјешну сарадњу и коректне односе са СНСД. Циљ нам је да дамо свој допринос јачању Републике Српске и да се заједно боримо за интересе грађана Српске“,  поручио је Селак.

Додик је додао да СНСД остаје привржен сарадњи са странкама са којима је у коалицији на нивоу Републике Српске, те да ће повући своју сагласност за именовање њихових људи на свим нивоима власти у случају да било која од тих странака направи коалицију изван тог блока, а посебно са опозицијом.

Лидер СНСД је оцијенио да је стабилна политичка ситуација у Републици Српској иако се дјеловало у ванредним околностима.

Навео је да је СНСД подржао ставове Народне скупштине Српске о укидању ванредног стања и закључке у вези с тим:

„СНСД подржава да се у Народној скупштини на дневни ред што прије постави питање новог пословника о раду који ће омогућити више реда и афирмације снаге самог парламента, а не да се злоупотребама садашњег пословника прави једна накарадна ситуација која не служи капацитетима и значајуте институције“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар