Главно Федерација/БиХ

Додик: НАТО нас је бомбардовао, ако неко то може да опрости и уђе у НАТО – нека то уради, ја нећу

У ГРАДИШЦИ РЕКАО: МОЖЕ САРАДЊА У ПАРТНЕРСТВУ ЗА МИР И ИПАП, АЛИ НЕ ПРЕКО ТОГА
  • Не желимо границу на Дрини… У глобалним односима који се компликују политичка логика налаже војну неутралност и да не будемо колатерална штета за било какве и било чије више интересе. То би свакоме требало бити јасно

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Градишци да Република Српска према резолуцији Народне скупштине о војној неутралности не прихвата улазак у НАТО, који је бомбардовао Србе, али се не противи сарадњи са тим савезом.

„Такав наш став је сасвим легитиман и сматрамо да због тога не требамо бити кажњени, већ уважавани“, рекао је Додик новинарима.

Он је навео да се са НАТО-ом може сарађивати на пројектима „Партнерство за мир“ и „ИПАП“, који подразумијева индивидуалну сарадњу у појединим програмима.

„Оружане снаге БиХ су укључене и у неке међународне операције НАТО-а, али то не значи да ми требамо бити чланица тог савеза“, рекао је Додик, коментаришући чињеницу да је Влада Српске упутила Савјету безбједности УН извјештај који се односи на период од новембра 2018. до априла 2019. године, а у коме се, између осталог, наводи да је Српска за војну неутралност, за европске интеграције и убрзано формирање власти на нивоу БиХ.

Додик је подсјетио да је НАТО бомбардовао Србе и бацио на њих тоне бомби са осиромашеним уранијумом.

„Не желимо границу на Дрини… У глобалним односима који се компликују политичка логика налаже војну неутралност и да не будемо колатерална штета за било какве и било чије више интересе. То би свакоме требало бити јасно“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, НАТО је на овим просторима одлучио када је ријеч о резултатима рата.

„Бомбардовао је, убијао наше цивиле…Ако неко то може да опрости и учлани се у НАТО, нека то уради. Ја нећу“, поручио је Додик.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар