Главно Странке

Додик: Нећемо дозволити да нелегална ЦИК и страна агенција, скроје побједу пробосанских снага

УПОЗОРИО ДА СДС И ШАРОВИЋ ПРИМАЈУ НАРЕЂЕЊА ОД СДА, ИЗЕТБЕГОВИЋА И ОСМАНОВИЋА
  • „СДС се под вођством Босића, Говедарице и Шаровића, одавно одрекла национално одговорне политике. Зато СДС у Сарајеву сматрају водећом странком пробосанског блока у Републици Српској, а посланици СДС у Представничком дому на нивоу БиХ то стално потврђују“

ИЗЈАВА Мирка Шаровића да посланици СДС-а неће подржати заштиту виталног интереса Републике Српске на сједници Народне скупштине Републике Српске заказаној за сутра није ништа ново у дјеловању те странке, истакао је предсједник СНСД-а и српски члан Предсједништва Милорад Додик за Срну.

„СДС се под вођством Босића, Говедарице и Шаровића, одавно одрекла национално одговорне политике, прихватајући захтјеве које им испоручују СДА и Бакир Изетбеговић. Зато СДС у Сарајеву сматрају водећом странком пробосанског блока у Републици Српској, а посланици СДС у Представничком дому на нивоу БиХ то стално потврђују“, нагласио је Додик.

Он је указао да је за њих витални интерес оно што им нареди Адил Османовић, а сада најављују заштиту бошњачког интереса и у Народној скупштини Републике Српске.

„Разумљиво је да им одговара оно што се покушава потурити кроз Меморандум са ИФЕС-ом, америчком агенцијом за изборне процесе, јер се надају да ће уз политички и пристрасни састав Централне изборне комисије, и све оно што је у Меморандуму написано или само наговијештено, добити шансу да скроје изборни резултат”, оцијенио је лидер СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ.

Као вјечити изборни губитници, истакао је Додик, хватају се за сламку не би ли неко кроз изборне софтверске манипулације, нацртао њихову побједу над СНСД-ом и његовим коалиционим партнерима у Републици Српској, који ће двотрећинском већином одбацити одлуку бошњачких чланова Предсједништва БиХ, Шефика Џаферовића и Жељка Комшића.

Додик је појаснио да је изборни процес суверено право сваке земље и у то се више не мијеша ни ОЕБС, па неће моћи ни страна политичка агенција.

„Сарадња се може остваривати и без увида, надзора, креирања рјешења и много чега другог, како то предвиђа Меморандум. Избори би били сувишни, јер на тај начин политички и нелегални ЦИК и страна агенција, могу унапријед креирати резултат и побједу пробосанских снага“, констатовао је Додик у изјаву за Срну.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар