Главно Странке

Додик: Скупштина да одбаци резолуцију која са Србима изједначава оне који су били на злочиначкој страни

„КАД БУДЕ ОДБАЧЕНА – НЕЋЕ ВАЖИТИ НИТИ ИМАТИ ПОДРШКУ У СРПСКОЈ“

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, очекује да на предстојећој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске буде одбачена спорна Резолуције о поштовању жртава фашистичког режима и покрета, коју је уз подршку људи из СДС-а и ПДП-а, усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Додик је истакао да са одбацивањем у парламенту спорна резолуција неће важити, нити ће имати подршку у Српској.

Он је напоменуо да је сједница Скупштине заказана с циљем јачања раније донесене резолуције у парламенту Српске у вези са геноцидом у Јасеновцу и геноцидом над Србима.

Таквог одређења, које смо донијели прије четири-пет година, нема у тој спорној резолуцији донесеној на нивоу БиХ. Том резолуцијом се скрнави положај и омаловажава страдање Срба, фаворизује страдање других, те се са Србима изједначавају они који су били на злочиначкој страни“, напоменуо је Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ, .

Он је изразио жаљење што су „неки прихватили да буду дио већине при усвајању спорне резолуције“.

„Што се тиче Блајбурга, то је био легитимни циљ Народноослободилачке војске Југославије, страдали су они који су починили злочине над Србима и ми вјерујемо да је то била заслужена казна“, поручио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар