Главно Странке

Говедарица: Одазваћемо се Додиковом позиву, разговор само о стратешким политикама

„ЖЕЛИМО ДА ЧУЈЕМО ШТА НУДИ СНСД, НЕ ЗАНИМА НАС ПОДЈЕЛА ФУНКЦИЈА“

ВУКОТА Говедарица, предсједик САД рекао је да ће се одазвати позиву лидера СНСД-а Милорада Додика за састанак који ће бити одржан 25. или 26. марта, а да ће одлуке о свему доносити Главни одбор странке.

Говедарица је рекао да са СНСД-ом неће преговарати о формирању Савјета министара БиХ и да не жели разговор о некој подјели функција.

„Закључцима Главног одбора СДС својевремено смо јасно рекли да желимо да разговарамо са свим парламентарним политичким организацијама из Републике Српске на државном нивоу, да разговарамо, не да преговарамо“, рекао је Говедарица новинарима у Бијељини гђе је данас учествовао у раду Политичке академије СДС-а.

Он је навео да очекује озбиљан разговор о проблемима у Републици Српској и о стратешким политикама, односно циљевима којима стреми Српска.

„Ми ћемо чути шта конкретно у овом случају нуди СНСД. Нисам за то да разговарамо о неким подјелама функција, мене то не занима, занимају ме стратешке политике Републике Српске на државном нивоу власти“, рекао је Говедарица.

Говедарица је негирао да је страначки функционер Мирко Шаровић рекао да се неће одазвати састанку о формирању власти.

„Потребна нам је комуникација, јер само тако можемо да дођемо до рјешења, а када немамо комуникацију или је она сведена на лош ниво долазе проблеми“, оцијенио је Говедарица.

Говорећи о позиву на сарадњу СДС-а и СДП-а о заједничком ђеловању на нивоу БиХ, Говедарица је навео да се о томе разговара и да је једна од тема дефинисање одређених законских аката који су потребни и Републици Српској и Федерацији БиХ, као што је Изборни закон БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар