Главно РС и матица

Харадинај би да ЗСО буде удружење грађана, а да му Србија плаћа ратну одштету

ТРАЖИ И ПУНИ ДРЖАВНИ СУВЕРЕНИТЕТ СА СТОЛИЦОМ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА

НАЦРТ предлога свеобухватног споразума са Београдом, који је косовски премијер Рамуш Харадинај већ представио амбасадорима Квинте у Приштини, до детаља набраја услове на које би Србија требала да стави потпис и омогући апсолутни државни суверенитет Косова, његов улазак у Уједињене нације и све остале међународне организације, а да, заузврат, Срби не добију ништа.

Сјевер би се интегрисао у косовску државу, а заједница српских општина била би удружење грађана, како се и означава у том документу.

Српска културна баштина била би под ингеренцијом Косова, а Србија би плаћала ратну одштету због посљедица сукоба на КиМ и санкција, дијелила имовину и то по принципу Споразума о сукцесији (2001), који су закључиле државе насљеднице бивше СФРЈ, без обзира на чињеницу да Косово и Метохија није било република.

Косово би, како се каже, „успоставило Асоцијацију српских већинских општина (ЗСО) у складу са Уставом Косова, Првим бриселским споразумом из 2013. и по оцјенама Уставног суда Косова”, преноси Танјуг.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар