Главно Федерација/БиХ

ХДЗ БиХ одбавио Кавазовићево баратање «дисциплиновањем»

ГЛАВНА ХРВАТСКА СТРАНКА НЕ ПРИСТАЈЕ НА ПРЕБРОЈАВАЊЕ НА КОЈЕ ПОЗИВАЈУ НЕКИ ИЗ САРАЈЕВА
  • Указао: «Исламска заједница није и неће бити наш опонент. Напротив, Исламска заједница може бити само наш сарадник и саговорник за друштвене процесе у БиХ као мултиконфесионалној земљи»

ХДЗ БиХ одбацио је оцјене поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића који је поруке ове странке назвао „дисциплиновањем“, те истакао да неће одустати од тога да је БиХ земља три конститутивна и равноправна народа у којој је легитимно представљање уграђено у цјелокупан политички систем.

„Од таквих порука и позивања на Устав БиХ нећемо одустати. То је наша одговорност“, поручили су из ХДЗ БиХ и изразили жаљење због Кавазовићеве оцјене.

Из ХДЗ-а су навели да то не доприноси разумијевању и међусобном уважавању, као и да пребројавање на које радикални политички центри у БиХ интензивно позивају посљедњих дана не може и неће бити агенда на коју та странка пристаје.

«Такве поруке системски дестабилизују БиХ и крше темеље мира као трајне категорије којој религије и сви скупа тежимо“, истакнуто је у саопштењу.

Из ХДЗ наводе да су демохришћанска политичка странка која баштини западне вриједности утемељене на хришћанству, при чему ислам схватају као религију мира и саживота.

«Исламска заједница није и неће бити наш опонент. Напротив, Исламска заједница може бити само наш сарадник и саговорник за друштвене процесе у БиХ као мултиконфесионалној земљи“, наводи се у саопштењу ХДЗ БиХ и додаје да је то темељ разумијевања да би се уопште могли заједнички креирати друштвени и политички процеси.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар